Παρασκευή 20 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταδίκασε την επίθεση των φασιστοειδών

Αίτημα συζήτησης κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Την επίθεση της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Σχολείο στο Νέο Ικόνιο Περάματος καταδίκασε χτες το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, μετά από σχετικό αίτημα συζήτησης που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Εισηγούμενος το θέμα, ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γ. Μανουσογιαννάκης σημείωσε: «Οι υπόδικοι εγκληματίες, ναζιστές της Χρυσής Αυγής, με αστυνομική συνοδεία όπως συνήθως διεξάγουν τις επιχειρήσεις τους, μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, την δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, τα στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα και δεκάδες ύπουλες επιθέσεις, τώρα τα έβαλαν με τα μικρά προσφυγόπουλα που θα πήγαιναν στο σχολείο στο Ικόνιο. Τους ενοχλεί γιατί γλίτωσαν από τις βόμβες, τις σφαίρες των αφεντικών τους και δεν πνίγηκαν στη διαδρομή. Στοχοποιούν τα προσφυγόπουλα και τις οικογένειές τους για να καλύψουν τις ευθύνες των αφεντικών τους για την κατάσταση που βρίσκεται η εργατική τάξη, ο λαός. Στοχοποιούν τώρα τα προσφυγόπουλα, στο στόχο τους όμως έχουν τα παιδιά όλου του κόσμου. Είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα γιατί ακριβώς μιλάμε για παιδιά και τις οικογένειές τους που είναι παγωμένοι, πεινασμένοι και εγκλωβισμένοι παρά τη θέλησή τους, με ευθύνη της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης».

Ακολούθως, ο Γ. Μανουσογιαννάκης ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης όχι μόνο γιατί συναινεί και κρατά εγκλωβισμένους στη χώρα μας τους πρόσφυγες αλλά και για το πώς αντιμετωπίζει τα ζητήματα των συνθηκών φιλοξενίας τους, που μέσα σε αυτό είναι και η εκπαίδευση των παιδιών τους. «Η ευθύνη της κυβέρνησης για να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής για να μην αφήνει περιθώρια παραπληροφόρησης είναι μεγάλες όπως και η άσχημη κατάσταση των σχολείων που λειτουργούν με ελλείψεις, πολλές φορές δίχως υλικά, θέρμανση και άλλα», συμπλήρωσε.

Τη γνωστή τακτική της διαστρέβλωσης των γεγονότων και της πολιτικής πρόκλησης ακολούθησε εκπρόσωπος της παράταξης της Χρυσής Αυγής που έλαβε το λόγο στο Συμβούλιο.

Από τη συζήτηση που έγινε χτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο απείχε η παράταξη του πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Σγουρού (ΠΑΣΟΚ). Ενώ η παράταξη της ΝΔ επιχείρησε να αποδυναμώσει τη σοβαρότητα του θέματος και της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι «έχει βρεθεί ένα πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ».

Τη στάση τους σχολίασε ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γ. Πρωτούλης, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Αποκαλύφθηκε για ακόμα μια φορά ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι κάτι ξεχωριστό από την αστική πολιτική, δηλαδή από την πολιτική της κυρίαρχης τάξης, από τους εφοπλιστές, τις επιλογές των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων, των τραπεζιτών, από το σύστημά τους που τους υπηρετεί και για τους οποίους δουλεύει. Αποδείχθηκε ότι τέτοιου είδους αντιλήψεις είναι κυρίαρχες σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του αστικού πολιτικού κόσμου. Η διαφορά με τη Χρυσή Αυγή είναι ότι δεν έχει φτιασιδώματα. Εχει πρόσωπο ανοιχτής τρομοκρατίας».

Ο ίδιος στηλίτευσε επίσης το στόχο να ενοχοποιηθούν για την κρίση, για την άσχημη κατάσταση στα σχολεία, για την άσχημη κατάσταση που φάνηκε τώρα μπροστά στη βαρυχειμωνιά, όχι η κυβερνητική πολιτική, όχι η πολιτική της ΕΕ, όχι η αστική πολιτική που εφαρμόζεται, αλλά να ενοχοποιηθούν τα παιδιά των προσφύγων, οι ίδιοι οι πρόσφυγες και πάει λέγοντας. Κατέδειξε επίσης τις ευθύνες και όσων ρίχνουν νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής, καθώς όταν ακριβώς συμβαίνουν όλα αυτά, φωτογραφίζονταν μαζί τους...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες (2017-02-16 00:00:00.0)
Θερμή υποδοχή στα προσφυγόπουλα μαθητές (2017-02-05 00:00:00.0)
Αντίπαλός μας είναι η πολιτική που προκαλει πολέμους και προσφυγιά (2017-01-22 00:00:00.0)
Ο λαός να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή και να αντιτάξει την αλληλεγγύη του στα προσφυγόπουλα (2017-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ