Τετάρτη 29 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΑΙΩΝΑΣ - ΑΛΣΟΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
Θύματα αθλητικών επενδύσεων

Το δρόμο για την τσιμεντοποίηση του Ελαιώνα ανοίγει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Οπως ενημέρωσε χτες το Γραφείο Τύπου του υπουργείου, το Προεδρικό Διάταγμα του ΥΠΕΧΩΔΕ, με το οποίο η εταιρία «ΠΑΕ Ολυμπιακός» μπορεί να κατασκευάσει γήπεδο στην περιοχή του Ελαιώνα στα όρια των Δήμων Ρέντη και Ταύρου, βρίσκεται για έγκριση στο ΣτΕ.

Και βέβαια, η ανακοίνωση που όμοιά της δε θα εξέδιδε ούτε το Γραφείο Τύπου της εταιρίας του Σωκράτη Κόκκαλη, κάνει λόγο ακόμα και για τα γήπεδα των εταιριών «ΠΑΕ Παναθηναϊκός» και «ΠΑΕ ΑΕΚ» που είναι στα σκαριά..

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Είναι γνωστό ότι, με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση της "ΠΑΕ Ολυμπιακός" έχουν σχεδιαστεί και θα λειτουργήσουν μετά την κατασκευή τους, ολοκληρωμένες σύγχρονες εγκαταστάσεις Αθλητικού Κέντρου. Σύμφωνα με τον Πολεοδομικό και Χωροταξικό Σχεδιασμό του ΕΛΑΙΩΝΑ στην περιοχή του Δήμου Ρέντη, προβλέπεται και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων της "ΠΑΕ Ολυμπιακός", στους ιδιόκτητους χώρους, εδώ και πολλά χρόνια, του "Ολυμπιακού" και σε όποιες εκτάσεις απαλλοτριωθούν με καταβολή χρηματικής αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων, από την ΠΑΕ "Ολυμπιακός"».

Το Αθλητικό Κέντρο θα περιλαμβάνει αθλητικές υποδομές, όπως γήπεδο ποδοσφαίρου, κλειστό γυμναστήριο και ανοιχτό κολυμβητήριο. Αυτό το σύγχρονο «Αθλητικό Κέντρο» θα καταλαμβάνει τους ιδιόκτητους χώρους του «Ολυμπιακού» στο Οικοδομικό Τετράγωνο που οριοθετείται από τις οδούς Αγίας Αννης, Μακρυγιάννη, Προφήτη Δανιήλ και Ειρήνης. Το συγκεκριμένο ΟΤ έχει χαρακτηριστεί ως χώρος ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού.

Ομως το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν αφήνει παραπονούμενες τις δύο άλλες αθλητικές εταιρίες της Αθήνας, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. «Είναι γνωστό - αναφέρει στην ανακοίνωση - ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης όλων των ιστορικών συλλόγων και μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο, αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ να αποκτήσουν σύγχρονα Αθλητικά Κέντρα, που θα είναι χρήσιμα και για τους Ιστορικούς Συλλόγους τους, αλλά και για την αθλητική προετοιμασία των Αθλητών του 2004».

Ως γνωστόν, ο μεν Παναθηναϊκός έχει δεχτεί πρόταση από την κυβέρνηση για να φτιάξει γήπεδο σε άλλο χώρο του Ελαιώνα στα όρια του Δήμου της Αθήνας, ενώ η ΑΕΚ θέλει να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις του γηπέδου της στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, με αποτέλεσμα να «φάει» αρκετά στρέμματα πρασίνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ