Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΙΚΑ
Στο στόχαστρο ασφαλισμένοι και εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ

Τα σοβαρά διοικητικά και λειτουργικά προβλήματα που προέκυψαν μετά την τυπική έναρξη λειτουργίας του νέου υπερ-Ταμείου (ΕΦΚΑ), αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» ΙΚΑ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), υπογραμμίζοντας ότι τα προβλήματα αυτά είναι η κορυφή του παγόβουνου, αφού ο ΕΦΚΑ είναι οργανικό τμήμα του νέου αντιασφαλιστικού νόμου.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τα σοβαρά προβλήματα του ΕΦΚΑ «ήρθαν να προστεθούν πάνω σε μια ήδη διαμορφωμένη κατάσταση εξαθλίωσης και απαξίωσης για εργαζόμενους και ασφαλισμένους. Στα Τμήματα Μητρώου, Παροχών, Συντάξεων κ.λπ. οι συνθήκες εργασίας και συναλλαγής είναι πλέον απελπιστικά αβίωτες για εργαζόμενους και ασφαλισμένους!

Τα προβλήματα αυτά ασφαλώς δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου, αφού ο ΕΦΚΑ δεν είναι παρά οργανικό τμήμα του νέου αντιασφαλιστικού νόμου, το οργανωτικό σκέλος των νέων αντιασφαλιστικών ανατροπών. Ακόμα και αν στο απώτερο μέλλον εξομαλυνθούν οι όποιες οργανωτικές δυσλειτουργίες, ο ΕΦΚΑ θα εξακολουθεί να λειτουργεί σαν εργαλείο ισοπέδωσης παροχών συντάξεων και υγείας, αποψίλωσης του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.

Είναι αυτό το αντιδραστικό περιεχόμενο της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης που καθιστά εξίσου ζοφερό το εργασιακό μας μέλλον αν δεν αντιδράσουμε έγκαιρα! (...) Ενώ παραμένει σε ισχύ η διάταξη του ν. 4389/2016 περί πλεονάζοντος προσωπικού, καθώς και όλο το αντιδραστικό πλαίσιο περί αξιολόγησης και κινητικότητας, η διοίκηση του ΕΦΚΑ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» δίνουν «προφορικές καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις, που συνοδεύονται από εκτιμήσεις του στιλ "για τα επόμενα 2-3 χρόνια δεν κινδυνεύει καμιά θέση λόγω του όγκου των εργασιών που πρέπει να διεκπεραιωθούν". Λένε δηλαδή ξεδιάντροπα στους εργαζόμενους: δουλέψτε αγόγγυστα για την ομαλή μετάβαση στο τελικό σχήμα του ΕΦΚΑ και μετά... άδηλο το εργασιακό σας μέλλον!

Ενδεικτικό στην προκειμένη είναι και το γενικό έγγραφο με το οποίο η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, με ύφος χιλίων καρδιναλίων... διατάσσει τον υπερδιπλασιασμό (!) της παραγωγής απονομών συντάξεων, την ίδια στιγμή που τα τμήματα απονομών συντάξεων βουλιάζουν υποστελεχωμένα. Επιχειρούν να δημιουργήσουν στους εργαζόμενους κλίμα τρομοκρατίας και υπερ-εντατικοποίησης, πατώντας πάνω στο φόβο και στην εργασιακή ανασφάλεια.

Από την άλλη, το κυοφορούμενο νέο οργανόγραμμα και ο σχεδιασμός για στελέχωση των ΠΕΚΑ με 1.000 υπαλλήλους απειλούν ευθέως με βίαιες ανατροπές τους όρους προσωπικής και οικογενειακής ζωής των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ».

«Για τα Σωματεία μας θα έπρεπε να είναι "αιτία πολέμου" η υποχρεωτική μετακίνηση συναδέλφων εκτός νομού τόπου κατοικίας», σημειώνει η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» ΙΚΑ, καταγγέλλοντας τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στην ΠΟΣΕ ΙΚΑ και το Σύλλογο Εργαζομένων Αττικής και Νήσων για κουκούλωμα των πολιτικών - κυβερνητικών ευθυνών για τα προβλήματα των εργαζομένων και απονέκρωση των συλλογικών τους διαδικασιών.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» ανέλαβε πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στο Σύλλογο Αττικής και Νήσων με θέμα τον ΕΦΚΑ και την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ενώ καλεί ταυτόχρονα σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 21/2.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μήνυμα μάχης για την Κοινωνική Ασφάλιση η χτεσινή μαζική απεργία (2023-03-08 00:00:00.0)
Το νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ ενισχύει την ιδιωτικοποίησή του (2022-01-26 00:00:00.0)
Φιέστα προαναγγελίας ψηφιακής απονομής των πετσοκομμένων συντάξεων... (2020-07-24 00:00:00.0)
Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με εργαζόμενους σε ασφαλιστικά ταμεία (2017-03-23 00:00:00.0)
Εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων ΙΚΑ Αττικής (2016-06-03 00:00:00.0)
Σε 48ωρη απεργία από αύριο (2006-11-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ