Παρασκευή 3 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΟΞΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κλοιό μια σειράς αγωνιστικών κινητοποιήσεων βρέθηκαν χτες τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, από εργαζόμενους σε διαφορετικούς κλάδους και χώρους δουλειάς, οι οποίοι κινητοποιούνται για τα οξυμένα προβλήματα που προκαλεί στην εργασία και τη ζωή τους η αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποίησαν πανελλαδική απεργία ενάντια στην επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, ενώ ανέδειξαν επίσης τα προβλήματα που προκαλεί αυτή η πολιτική στην Υγεία.

Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, όπως και οι καθαρίστριες στο Πολυτεχνείο, βγήκαν για μια ακόμα φορά στο δρόμο ενάντια στην απληρωσιά, τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία κινητοποιήθηκαν για τα μεγάλα προβλήματα και τις ελλείψεις στον ΕΦΚΑ, με τις ταξικές δυνάμεις να αναδεικνύουν στην πρώτη γραμμή το ίδιο το αντιασφαλιστικό περιεχόμενο που καλείται να προωθήσει ο νέος φορέας.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Τουρισμού κατήγγειλαν τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις και τις «παρενέργειές» τους συνολικά στα δικαιώματά τους.

Την ίδια ώρα που κυβέρνηση, εργοδοσία και αστικά επιτελεία επιχειρούν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους εργαζόμενους, ενόψει και των νέου πακέτου αντιλαϊκών μέτρων που φέρνουν κυβέρνηση και κουαρτέτο, οι εστίες αντίστασης σε κλάδους και χώρους δουλειάς τούς «χαλάνε τη σούπα». Πολύ περισσότερο όμως, απέναντι στην ενιαία αντιλαϊκή επίθεση, αποκτούν κρίσιμη σημασία η ενιαία εργατική - λαϊκή απάντηση, η ενίσχυση και ο συντονισμός των εστιών αντίστασης, το δυνάμωμα της αλληλεγγύης, η κοινή δράση και η κλιμάκωση της πάλης ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, ο αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ