Παρασκευή 3 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
Καλεί σε συγκέντρωση σήμερα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Με αφορμή την παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου στα Χανιά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την παρουσία του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ στο νησί διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, σήμερα, Παρασκευή, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Απευθύνει στους Χανιώτες κάλεσμα συμμετοχής για το δυνάμωμα της πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την ελληνική εμπλοκή.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταγγέλλει την παρουσία ξανά στην πόλη του αεροπλανοφόρου, υπενθυμίζει το σκοπό αλλά και τις συνέπειες ανάλογων τέτοιων «επισκέψεων», ενώ σχετικά με το πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτή γίνεται, θυμίζει την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά, «τον επικίνδυνο χαρακτήρα των συνεχών παραβιάσεων του εναέριου και θαλάσσιου χώρου, την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λοζάνης για τα ελληνοτουρκικά σύνορα» και σημειώνει πως «οι κυρίαρχες τάξεις των ιμπεριαλιστικών κρατών, των χωρών της περιοχής, ανάμεσά τους κι αυτές της Ελλάδας και της Τουρκίας, είναι μέσα στο "παιχνίδι"».

«Οι εξελίξεις - καταλήγει η ανακοίνωση - κονιορτοποιούν τους μύθους για την "ασφάλεια και τη σταθερότητα" που δήθεν μας παρέχουν το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι παραβιάσεις, οι απειλές κι όλες οι κινήσεις της Τουρκίας, γίνονται "κάτω από τη μύτη" της ΝΑΤΟικής αρμάδας (που ναυλοχεί στη Σούδα). Επιβεβαιώνονται οι θέσεις μας για την Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΝΑΤΟ και τους μεγάλους κινδύνους για τον ελληνικό λαό, από την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τους πολέμους και τις επεμβάσεις για τα συμφέροντα των οικονομικών ισχυρών, που περιβάλλονται με το μανδύα του "εθνικού συμφέροντος" και των "συμμαχικών υποχρεώσεων"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ