Παρασκευή 3 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ΣΕΒ για τα δάνεια των νοικοκυριών

Στοιχεία σχετικά με τον τραπεζικό δανεισμό των νοικοκυριών της χώρας έδωσε ο ΣΕΒ, επισημαίνοντας ότι η κρίση είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά το ποσοστό των νοικοκυριών με τραπεζικό χρέος σε 27,1%, (42,4% στην Ευρωζώνη), με ανάλογη μείωση και του υπολοίπου του δανείου, καθώς οι νέες εκταμιεύσεις δανείων περιορίστηκαν σημαντικά ή και εκμηδενίστηκαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας :

-- Το 3,2% των νοικοκυριών στην Ελλάδα, έναντι 5,2% στην Ευρωζώνη, έχουν «καθαρή αρνητική θέση περιουσίας», δηλαδή τα χρέη τους είναι μεγαλύτερα της περιουσίας τους.

Βέβαια το παραπάνω αντανακλά και την απαξίωση περιουσιακών στοιχείων που συντελέστηκε στην τελευταία περίοδο, όπως μέσω της κατρακύλας στις τιμές των ακινήτων.

-- Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, τα ελληνικά νοικοκυριά κατά κανόνα δεν είναι υπερχρεωμένα, αν και συναντούν μεγαλύτερη δυσκολία στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, και η ρευστότητά τους είναι πολύ πιο συμπιεσμένη, σε σχέση με τα νοικοκυριά στην Ευρωζώνη.

-- Το 2014 μόνο το 13,5% των νοικοκυριών στην Ελλάδα, έναντι 45,1% στην Ευρωζώνη, έχει τη δυνατότητα να αποταμιεύει σε τακτική βάση. Το ποσοστό αυτό είναι το χαμηλότερο στην Ευρωζώνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ