Παρασκευή 10 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Με ανοχή του τουρκικού κράτους «σχολείο» του «Ισλαμικού Κράτους» στην Αγκυρα

Την προφανή διασύνδεση της τουρκικής κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρ. Τ. Ερντογάν (ΑΚP) με τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» (που υποτίθεται ότι σήμερα πολεμάνε η Τουρκία και όλοι οι άλλοι ιμπεριαλιστές που τους στήριξαν στην επέμβαση στη Συρία) δείχνει το γεγονός ότι άνοιξαν σχολείο στην Αγκυρα.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα στην τουρκική πρωτεύουσα, Εντέρ Κοσκούν, το «Ισλαμικό Κράτος» (ΙΚ) χρησιμοποιεί ένα κτίριο με 3 ορόφους του σαν «σχολείο». Τα μέλη του ΙΚ στην Τουρκία δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία, αντίθετα τα στέλνουν στα «τζαμιά, ή σε εκπαιδευτικά κέντρα που φτιάχνουν οι ίδιοι». Οπως επισημαίνει ο εισαγγελέας, σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη για «παράνομα εκπαιδευτικά ιδρύματα».

Μέσα στο κτίριο βρέθηκαν σημαίες του ΙΚ, ενώ η μόνη δίωξη που μπορεί να ασκηθεί αν βρεθούν αυτοί που τα λειτουργούσαν είναι για ενδεχόμενη συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση. Το ΙΚ εκπαιδεύει παιδιά ηλικιών 10 - 18, ενώ 27 κορίτσια βρέθηκαν σε ένα αντίστοιχο σχολείο. Ο συνολικός αριθμός «μαθητών» δεν είναι γνωστός. Πάντως είναι φανερό ότι το ΑΚΡ εθελοτυφλεί όσον αφορά στα ισλαμικά «σχολεία», ενώ το να ανοίγει κάποιος τέτοια ιδρύματα δεν αποτελεί πλέον αδίκημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ