Τρίτη 14 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Στην παραίτηση Ράμα επιμένει η αντιπολίτευση

ΤΙΡΑΝΑ.--

Την παραίτηση της κυβέρνησης και του Αλβανού σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού Εντι Ράμα απαίτησε χτες, ξανά, το κεντροδεξιό «Δημοκρατικό Κόμμα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Λουλζίμ Μπασά, αντιδρώντας αρνητικά στην πρότερη αντικατάσταση τεσσάρων υπουργών της κυβέρνησης ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών της 18ης Ιούνη.

Ο Μπασά, οι υποστηρικτές του οποίου διαδηλώνουν εδώ και τρεις βδομάδες απέναντι από το πρωθυπουργικό μέγαρο στα Τίρανα, υποστήριξε ότι εάν δεν παραιτηθεί ο Ράμα, «δεν θα γίνουν καθόλου βουλευτικές εκλογές».

Οι υπουργοί που αντικαταστάθηκαν είναι ο υπουργός Εσωτερικών Σαιμίρ Ταχίρι, ο υπουργός Υγείας Ιλίρ Μπεκάτζ, ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Μπλέντι Κλόσι και ο υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μπλέντι Κούτσι. Αφορμή, σύμφωνα με κάποια αλβανικά ΜΜΕ, φέρεται πως έδωσαν οι καταγγελίες του συνεργαζόμενου με την κυβέρνηση «Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ολοκλήρωση» (LSI) εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι, πως υπονομεύει τις επικείμενες εκλογές.

Η πολιτική ένταση κλιμακώνεται, τον τελευταίο καιρό, όχι μόνο στην Αλβανία αλλά και στη γειτονική ΠΓΔΜ και σε άλλες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, στο πλαίσιο νέας όξυνσης του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού Δύσης - Ρωσίας για σφαίρες επιρροής, πηγές και οδούς Ενέργειας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ