Τρίτη 14 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
«Αθώος» ο Μουμπάρακ και με απόφαση γενικού εισαγγελέα...

ΚΑΪΡΟ.--

Την απελευθέρωση του 88χρονου πρώην Προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ διέταξε χτες ο γενικός εισαγγελέας του Καΐρου, μετά την προ ημερών αθώωση του Αιγύπτιου πρώην ηγέτη από το Εφετείο σε σχέση με κατηγορίες που τον βάραιναν για το θάνατο διαδηλωτών στη διάρκεια κινητοποιήσεων του 2011, οι οποίες οδήγησαν σε ενδοαστικές εξελίξεις και την ανατροπή της κυβέρνησής του.

Ο συνήγορός του, Φαρίντ ελ-Ντιμπ, διευκρίνισε πως ο Μουμπάρακ θα πάρει εξιτήριο όταν το αποφασίσουν οι γιατροί και ότι ακόμη και τότε δεν θα μπορεί να μεταβεί στο εξωτερικό.

Ο Μουμπάρακ, μερικούς μήνες μετά τη σύλληψή του το 2011, καταδικάστηκε σε ισόβια. Ωστόσο, αργότερα οι αιγυπτιακές δικαστικές αρχές διέταξαν νέα δίκη. Τον Νοέμβριο του 2014, ένα άλλο δικαστήριο που τον δίκασε εκ νέου, ζήτησε να μπουν στο αρχείο οι κατηγορίες, απαλλάσσοντάς τον, αλλά αργότερα η εισαγγελία προσέφυγε στο Εφετείο. Στις 2 Μάρτη το Εφετείο επικύρωσε την άρση των κατηγοριών, δίνοντας «άφεση» αμαρτιών...

Αργότερα, χτες, εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας δήλωσε σε δημοσιογράφους πως ο Πρόεδρος της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, θα δώσει χάρη σε περίπου 200 κρατούμενους, μεταξύ των οποίων είναι συνδικαλιστές, γυναίκες, φοιτητές, δημοσιογράφοι κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ