Πέμπτη 16 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ
Με αποφασιστικότητα για την οικοδόμηση του Κόμματος εκεί που χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης

Κλίμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας για να ανταποκριθεί η Οργάνωση στα καθήκοντα του 20ού Συνεδρίου επικράτησε και στη Συνδιάσκεψη της ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας. Μετά τον πλούσιο διάλογο και τον προβληματισμό πάνω στις σύνθετες εξελίξεις, η Συνδιάσκεψη υπερψήφισε τις Θέσεις της ΚΕ και ανέδειξε τη νέα Επιτροπή Περιοχής, η οποία εξέλεξε για Γραμματέα της τον Κώστα Μπάτσικα. Τις εργασίες της ΚΟ παρακολούθησε αντιπροσωπεία της ΚΕ του Κόμματος με επικεφαλής τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του Πολιτικού Γραφείου.

Στη συζήτηση αναδείχθηκε ότι στην περιοχή της Στερεάς εκφράζονται τόσο οι επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης όσο και οι γενικότερες τάσεις στην οικονομία, με τη δυναμική που αναπτύσσουν κλάδοι όπως το Μέταλλο, τα Τρόφιμα - Ποτά, το Φάρμακο, η Χημική Βιομηχανία, η Ενέργεια, τα logistics κ.λπ. Με τις μεγάλες βιομηχανίες στρατηγικής σημασίας, όπως η ΠΕΣΙΝΕ, η ΛΑΡΚΟ, η ΕΑΒ.

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη ουσιαστικής παρέμβασης στα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, αφού σε έναν μεγάλο βαθμό τα στρώματα αυτά αποτελούν σημαντικό τμήμα του πληθυσμού της περιοχής, ενώ οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η κρίση επισπεύδει την καταστροφή τους, με την προλεταριοποίηση σημαντικού τμήματός τους.

Από τη συζήτηση αναδείχθηκε ότι οι συνολικότερες εξελίξεις, η συγκέντρωση μεγάλων τμημάτων της εργατικής τάξης στις Βιομηχανικές Περιοχές, ιδιαίτερα στο τρίγωνο Χαλκίδα - Οινόφυτα - Θήβα, φέρνουν την Οργάνωση μπροστά στην ανάγκη να ενισχύσει τους δεσμούς της με την εργατική τάξη, ειδικά στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, να δημιουργήσει νέες επαφές σε κλάδους και χώρους δουλειάς και να εντείνει την ιδεολογική - πολιτική διαπάλη με την εργοδοσία και τις πολιτικές δυνάμεις που παρεμβαίνουν (κόμματα, Τοπική Διοίκηση κ.λπ.). Στόχος στον οποίο κρίνεται αυτή η προσπάθεια είναι η ισχυροποίηση του Κόμματος εκεί που χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης.

Ιδιαίτερα αναδείχθηκε η ανάγκη της επεξεργασμένης και εκλαϊκευμένης επιχειρηματολογίας που θα απαντάει σε παρεμβάσεις που κάνει το κεφάλαιο στην περιοχή και τους κατοίκους της, ανεξάρτητα αν είναι εργαζόμενοι ή όχι στις αντίστοιχες επιχειρήσεις. Να απαντά σε ιδεολογήματα του τύπου «αν πάει καλά η επιχείρηση θα έχουν δουλειά οι εργαζόμενοι», ότι οι εργοδότες «βοηθούν με χορηγίες», είναι «ευεργέτες» κ.λπ. Εκτιμήθηκε ότι η δράση αυτή του κεφαλαίου επιδρά πολύμορφα για να ενσωματώνει τις εργατικές οικογένειες της περιοχής, κάτι που φαίνεται από την απόδοση των ευθυνών αποκλειστικά στο πολιτικό προσωπικό της χώρας και όχι στο καπιταλιστικό σύστημα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, από τη Συνδιάσκεψη επισημάνθηκε η ανάγκη καλά σχεδιασμένης ιδεολογικής - πολιτικής δουλειάς τόσο μέσα στο Κόμμα (στα Οργανα και στις ΚΟΒ), όσο και στον περίγυρο, που θα ενισχύει τη δυνατότητα οι κομματικές δυνάμεις συνολικά να παρεμβαίνουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και επάρκεια, λύνοντας ζητήματα συγχύσεων και προβληματισμών που υπάρχουν στις εργατικές συνειδήσεις της περιοχής.

Κομβικό ρόλο σε αυτήν την υπόθεση είναι το ζήτημα μελέτης και διακίνησης του «Ριζοσπάστη», πρώτα και κύρια από τα κομματικά μέλη και τα στελέχη του Κόμματος, αλλά και της αναγκαίας επαφής που πρέπει να αποκτηθεί από εργάτες και εργάτριες στην περιοχή με την εφημερίδα του ΚΚΕ. Ως θετικό στοιχείο αναδείχθηκε η παλιότερη πείρα από τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη» μέσα στα μεγάλα εργοστάσια, ΛΑΡΚΟ και ΕΑΒ.

Ιδιαίτερα απασχόλησαν στη συζήτηση τα βήματα που μπορούν και πρέπει να γίνουν στην κομματική οικοδόμηση, στο στήσιμο νέων Οργανώσεων ειδικά στα εργοστάσια, στους μεγάλους χώρους δουλειάς, με επίκεντρο στις γυναίκες της εργατικής τάξης και στη νεολαία της περιοχής, που εργάζεται σε βιομηχανίες με ποικίλες σχέσεις εργασίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεσηκωμός! Από τη ΛΑΡΚΟ και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε!(2024-03-22 00:00:00.0)
Ολοκληρωμένος, επίμονος και μακρόπνοος σχεδιασμός για να αντεπεξέλθουμε στις μεγάλες απαιτήσεις(2021-06-12 00:00:00.0)
Με επαναστατική αισιοδοξία για τα μεγάλα γεγονότα που είναι μπροστά στην εργατική τάξη και στο Κόμμα(2017-03-25 00:00:00.0)
Προτεραιότητα στην κομματική οικοδόμηση(2013-02-13 00:00:00.0)
Συσπείρωση δυνάμεων για την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας(2011-03-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ