Πέμπτη 16 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Πλούσια πείρα από τους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς

Με την υπερψήφιση των Θέσεων και την εκλογή νέας Επιτροπής Περιοχής ολοκληρώθηκε η Συνδιάσκεψη της ΚΟ Θεσσαλίας, στη Λάρισα, την Κυριακή 12 Μάρτη. Η ΕΠ στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γραμματέα της τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, ενώ τις εργασίες παρακολούθησε αντιπροσωπεία του ΠΓ με επικεφαλής το ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Τη συζήτηση στη Συνδιάσκεψη μεταξύ άλλων απασχόλησε το ζήτημα της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος στην περιοχή της Θεσσαλίας. Διαπιστώθηκε ότι η εξέλιξη της κρίσης είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν σημαντικές βιομηχανίες, με εκατοντάδες εργαζόμενους (π.χ. «ΙΜΑΝΤΑΣ», «Κόκα-Κόλα», «Λεβεντέρης» στο Βόλο), και οι περισσότερες επιχειρήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους να μειώσουν σημαντικά το προσωπικό τους (Μέταλλο, Χημική Βιομηχανία, Κλωστοϋφαντουργία - Ενδυση, Ξύλο). Ολα αυτά δημιουργούν μια κατάσταση για την εργατική τάξη που περιγράφεται από το μεγάλο ποσοστό της ανεργίας, που στη Θεσσαλία παραμένει υψηλότερο από το μέσο όρο της χώρας. Οι κλάδοι που επηρεάζονται λιγότερο από την κρίση είναι τα Τρόφιμα - Ποτά και η Ιδιωτική Υγεία, που διευρύνουν τις δραστηριότητες τους.

Η Συνδιάσκεψη υπογράμμισε το ζήτημα της ισχυροποίησης του ΠΑΜΕ, του πρωτοπόρου ρόλου που πρέπει να παίξουν οι κομουνιστές στα σωματεία για τη μαζικοποίησή τους, για να δυναμώσει η συζήτηση στις διαδικασίες τους, και ακόμα περισσότερο στους χώρους δουλειάς.

Μεταφέρθηκε η πείρα από τους αγώνες του αγροτικού κινήματος και υπογραμμίστηκε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία η δράση του Κόμματος να διαμορφώνει τις προϋποθέσεις ανασυγκρότησής του, με τη συγκρότηση συλλόγων και Ομοσπονδιών, και δράσης σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Εκτιμήθηκε η αντιπαράθεση με τις άλλες δυνάμεις, με την προσπάθειά τους να διαμορφώσουν το «κατάλληλο» γι' αυτές αγροτικό κίνημα. Η συζήτηση ανέδειξε την προσπάθειά τους να χτυπήσουν και να υπονομεύσουν με κάθε τρόπο την παρέμβαση του ΚΚΕ για την ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, σε διαχωρισμό από τους καπιταλιστές μεγαλοαγρότες και σε κατεύθυνση σύγκρουσης με τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Κοινή διαπίστωση της Συνδιάσκεψης είναι ότι για να στερεώνεται η Κοινωνική Συμμαχία απαιτείται να βαθαίνει η συσπείρωση σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, κάτι που κρίνεται διαρκώς. Γι' αυτό χρειάζεται με την παρέμβαση των κομμουνιστών στους μικρομεσαίους αγρότες να ξεκαθαρίζει στα μάτια τους η αιτία της όποιας ενδεχόμενης καταστροφής τους, ποιος είναι ο αντίπαλος και άρα πού βρίσκεται η διέξοδος για το λαό, δηλαδή και γι' αυτούς. Να συνειδητοποιείται βαθύτερα η ανάγκη κοινής δράσης με τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια, την εξουσία τους και το κράτος τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοπόρος, αταλάντευτος μαχητής, πιστός στο Κόμμα του μια ζωή (2020-09-19 00:00:00.0)
Μπροστά σε νέα και αυξημένα καθήκοντα (2013-03-02 00:00:00.0)
Στόχος το κέρδισμα της νεολαίας με το ΚΚΕ (2006-05-02 00:00:00.0)
Με απαιτητικότητα και μαχητικότητα για το κέρδισμα της νεολαίας (2006-04-20 00:00:00.0)
Το Μέτωπο υπόθεση των λαϊκών δυνάμεων (2000-11-29 00:00:00.0)
Στόχος το δυνάμωμα του κινήματος και οι κοινωνικές συμμαχίες (1998-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ