Κυριακή 19 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΙΣΤΟΡΙΑ
Στις 27 Μάρτη τα εγκαίνια του Μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης»

Την επόμενη Δευτέρα, 27 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνουν στην Αμαλιάδα τα εγκαίνια του Μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης», το οποίο θα στεγάζεται στο κέντρο της πόλης, στο πατρικό σπίτι του ηρωικού στελέχους του ΚΚΕ και το οποίο έχει παραχωρηθεί στον δήμο Ηλιδας (Αμαλιάδας). Η εκδήλωση που διοργανώνει ο δήμος γίνεται υπό την αιγίδα της Βουλής που θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρό της Ν. Βούτση ο οποίος και θα χαιρετίσει. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει και θα χαιρετίσει ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας.

Στα εγκαίνια του Μουσείου θα παραβρεθεί και θα χαιρετίσει ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Το Μουσείο θα φιλοξενεί πλήθος υλικών που προέρχονται από το Αρχείο του ΚΚΕ. Μέρος του υλικού αυτού, μάλιστα, έχει ήδη εκτεθεί στην Αμαλιάδα, σε ειδική έκθεση που είχε οργανώσει το ΚΚΕ το 2015.

Για τη λειτουργία του Μουσείου και τα υλικά που θα φιλοξενεί έχουν γίνει ήδη δύο συναντήσεις του Δ. Κουτσούμπα με τον δήμαρχο της Ηλιδας, Χρ. Χριστοδουλόπουλο, η μία το Δεκέμβρη του 2015 στην Αμαλιάδα την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τον Ν. Μπελογιάννη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και η άλλη το Γενάρη του 2016 στον Περισσό. Και στις δύο συναντήσεις τονίστηκε ότι το ΚΚΕ θα δώσει κάθε δυνατή βοήθεια τόσο για την οργάνωση του Μουσείου, όσο και για τα εκθέματά του, με υλικό από το Αρχείο του ΚΚΕ για τον Ν. Μπελογιάννη και τους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος στην ευρύτερη περιοχή.


Η δημοτική αρχή απευθύνθηκε στο προεδρείο της Βουλής, έτσι ώστε η λειτουργία του Μουσείου να στηριχθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Από την πλευρά του, το ΚΚΕ έχει ήδη ανταποκριθεί σε ό,τι αφορά το ιστορικό και αρχειακό υλικό για το Μουσείο «Νίκος Μπελογιάννης».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει κατάθεση στεφανιών στην προτομή του Ν. Μπελογιάννη, και εγκαίνια του Μουσείου αφού προηγηθούν σύντομοι χαιρετισμοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ