Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Πολλές νέες άδειες ταξί χορηγεί ο νομάρχης

Σε κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να κατέβουν οι αυτοκινητιστές ταξί του νομού Μαγνησίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εμμονή του νομάρχη Π. Σκοτεινιώτη να χορηγήσει μεγάλο αριθμό νέων αδειών ταξί στο Βόλο και σε άλλες περιοχές του νομού.

Τις κινητοποιήσεις προαναγγέλλει με χτεσινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων, επισημαίνοντας ότι η «αυθαίρετη απόφαση του κ. Νομάρχη» έρχεται σε μια περίοδο που η δουλιά των αυτοκινητιστών ταξί της περιοχής μειώνεται δραματικά λόγω: Του υπερδιπλασιασμού των ΙΧ στο νομό την τελευταία 10ετία, της αναβάθμισης των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών, καθώς και της παράνομης δραστηριότητας διαφόρων κατηγοριών οχημάτων ιδιωτικής χρήσης, που δε νομιμοποιούνται να δραστηριοποιούνται στις μεταφορές προσώπων.

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου έχει καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του νομάρχη, αλλά όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, «ο κ. Σκοτεινιώτης επείγεται να χορηγήσει τις νέες άδειες, χωρίς να περιμένει τα αποτελέσματα της προσφυγής».

Το ΔΣ του Σωματείου θα επιδιώξει για μια ακόμα φορά συνάντηση με τον Π. Σκοτεινιώτη μέσα στη βδομάδα και στη συνέχεια θα συνεδριάσει για να καθορίσει τη στάση του, σταθμίζοντας τα νέα δεδομένα. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική εξέλιξη, το ΔΣ του Σωματείου θα καθορίσει το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων των επαγγελματιών αυτοκινητιστών ταξί του νομού Μαγνησίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ