Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΔΗΨΟΥ - ΑΡΚΙΤΣΑΣ
Ταλαιπωρία από τον ανεπαρκή αριθμό δρομολογίων

Πολύ μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των κατοίκων, αλλά και των παραθεριστών της Αιδηψού που μετακινούνται με τα πλοία της γραμμής Αιδηψού - Αρκίτσας, καθώς ο αριθμός των πλοίων που εξυπηρετούν τη γραμμή είναι μικρός και έτσι υπάρχουν λίγα δρομολόγια, τα οποία δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες. Τα δρομολόγια, μάλιστα, όχι μόνο δεν αυξήθηκαν, αλλά μειώθηκαν σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Το ζήτημα αυτό έφεραν στη Βουλή με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Νίκος Γκατζής προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Χρ. Παπουτσή.

Αίτημα των κατοίκων, επισημαίνουν οι κομμουνιστές βουλευτές, είναι να χορηγηθεί άδεια για την εξυπηρέτηση της γραμμής σε άλλα τέσσερα με πέντε πλοία, γεγονός που, πέρα από τη βελτίωση της συγκοινωνίας, θα δώσει δουλιά και σε άνεργους σήμερα ναυτεργάτες. «Βέβαια στο αίτημα αυτό αντιδρούν οι εφοπλιστές, που, αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία του κόσμου, επιθυμούν να είναι λίγα τα πλοία για να μετακινούνται πάντα γεμάτα, επιδιώκοντας με το λιγότερο κόστος να έχουν το μέγιστο δυνατό κέρδος», υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και ερωτούν τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε ώστε να πυκνώσουν τα δρομολόγια στη γραμμή Αιδηψού - Αρκίτσας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων και των παραθεριστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ