Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στη φυλακή από χτες ο Π. Κράμπης

Με χειροπέδες, αλεξίσφαιρο γιλέκο και τη συνοδεία ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε χτες το πρωί, αρχικά ενώπιον του αρμόδιου επί των εκδόσεων εισαγγελέα Εφετών Αθηνών Ι. Γαβρίλη και εν συνεχεία στις φυλακές Κορυδαλλού, ο 44χρονος Παναγιώτης Κράμπης, ο οποίος εκδόθηκε από τη Βρετανία στη χώρα μας με άκρα μυστικότητα το απόγευμα της Δευτέρας. Ο ίδιος φέρεται ως αρχηγός 9μελούς σπείρας, που απήγαγε, λήστεψε και δολοφόνησε τον επιχειρηματία Γ. Νικολαΐδη και τη φίλη του Σούλα Καλαθάκη τον Νοέμβρη του 1997 στο Μαραθώνα, ενώ εναντίον του εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες τού έχει επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης 30 χρόνων για κλοπές και πλαστογραφία.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ισχυρίστηκε ότι είναι αθώος και ότι «υπάρχουν τα στοιχεία», που μπορούν να τον απαλλάξουν από τις βασικές κατηγορίες. «Αρνούμαι κατηγορηματικά - πρόσθεσε - τις δύο ανθρωποκτονίες. Μέχρι τώρα ειπώθηκαν πολλά πίσω από την πλάτη μου. Οσο λείπει ο γάτος χορεύουν τα ποντίκια»...

Ο συνήγορός του Μιχ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε, εξάλλου, ότι το διάστημα της διπλής απαγωγής και δολοφονίας ο Π. Κράμπης ήταν κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα κάποιας ιταλικής πόλης για τροχαία παράβαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ