Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
ΟΧΙ στην τροπολογία Σταθόπουλου

Διευρύνονται πανελλαδικά οι αντιδράσεις των δικηγόρων στην αιφνιδιαστική τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλο, στο Τμήμα Διακοπών της Βουλής για αλλαγή του συστήματος εκλογής των συμβούλων στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας.

Μετά τις αντιδράσεις της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, των δικηγορικών συλλόγων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πάτρας εκφράζει την αντίθεσή του στην επίμαχη τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης. Με επιστολή του προς τον υπουργό «διαμαρτύρεται έντονα για τον τρόπο και το χρόνο» που επιλέχτηκε η τροποποίηση των εκλογικών διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας αναφέρει επίσης ότι είναι αδιανόητο και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των θεσμικών οργάνων των δικηγόρων, μέσα στην περίοδο των θερινών διακοπών, να αποφασίζεται αυτοβούλως η τροποποίηση σημαντικών διατάξεων του Δικηγορικού Κώδικα και πως η ενέργεια αυτή του υπουργού Δικαιοσύνης «προσβάλλει κατάφωρα τα θεσμικά όργανα των δικηγόρων».

Ωστόσο, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας δεν ξεκαθαρίζει τη θέση του για το ενιαίο ψηφοδέλτιο (δηλαδή το πλειοψηφικό σύστημα) στην περίπτωση εκλογής των διοικητικών συμβουλίων των δικηγορικών συλλόγων. Αντίθετα, η συντριπτική πλειοψηφία ων δικηγόρων, από τις μέχρι τώρα αντιδράσεις, είναι εναντίον οποιωνδήποτε μεταβολών στον τρόπο εκλογής των διοικητικών συμβουλίων και των προέδρων στους δικηγορικούς συλλόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ