Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Και με τη... βούλα κερδοσκοπική ιδιωτική επιχείρηση

Η οριστική «ταφόπετρα» στο δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του ΟΤΕ τέθηκε και τυπικά χτες κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού, η οποία ενέκρινε σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία της επιχείρησης, που θα τεθούν σε εφαρμογή μόλις δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το νέο Καταστατικό.

Ετσι, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μπορεί πλέον να είναι... υπερήφανη ότι ολοκλήρωσε το έγκλημα σε βάρος του ΟΤΕ, που άρχισε το 1992 η κυβέρνηση της ΝΔ.

Με τις αλλαγές που εγκρίθηκαν χτες στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, ο ΟΤΕ γίνεται και τυπικά μια ακόμα ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση, με μοναδικό κριτήριο το όφελος των μετόχων του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ελληνικό λαό, αλλά και όσους εργαζόμενους παραμείνουν στον Οργανισμό.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Ν. Μανασής, μιλώντας στους μετόχους, χαρακτήρισε τις αλλαγές «σταθμό» στη σχέση μεταξύ του ΟΤΕ και του ελληνικού δημοσίου και αναγκαίες για την άμεση προσαρμογή του Οργανισμού στις συνθήκες της νέας απελευθερωμένης τηλεπικοινωνιακής αγοράς.

Βάσει του νέου Καταστατικού: Η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στον ΟΤΕ μπορεί να μειωθεί έως το ένα τρίτο του μετοχικού κεφαλαίου (33,3%), από το 42% που είναι σήμερα. Επίσης, η διοίκηση θα εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων για πέντε χρόνια, ενώ αν θα υπάρχει ή όχι εργατική εκπροσώπηση στο ΔΣ του ΟΤΕ, επαφίεται στην κρίση του εκάστοτε υπουργού Ανάπτυξης. Τα μέλη του ΔΣ, μπορεί να είναι ή να μην είναι μέτοχοι της εταιρίας, ενώ το ίδιο πρόσωπο μπορεί να είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Το άρθρο που αφορά την εκπροσώπηση των μετόχων της μειοψηφίας καταργείται, αφού οι εκτός του δημοσίου μέτοχοι αποτελούν πλέον την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ