Σάββατο 8 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλλα κόμματα για το Γιούρογκρουπ

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του χτεσινού Γιούρογκρουπ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλιας, παρουσίασε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται κατ' απαίτηση του κεφαλαίου ως «διαπραγματευτική αποτυχία» της κυβέρνησης: «Η παράσταση της κυβέρνησης έπεσε με μία δήλωση: Ευκλείδης Τσακαλώτος: "Τα μέτρα θα δυσαρεστήσουν τον ελληνικό λαό". Τόσοι χαμένοι μήνες, που κόστισαν δισ. στην πραγματική οικονομία, για να ομολογήσει κυνικά η κυβέρνηση των κ. Τσίπρα - Καμμένου ότι κόβει συντάξεις και μειώνει το αφορολόγητο. Καλό Πάσχα στους 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ας πάνε τώρα στις περιφέρειές τους, να εξηγήσουν στους Ελληνες πώς η αύξηση των συντάξεων και του αφορολόγητου και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ μετατράπηκαν σε υπερφορολόγηση, περικοπές και φτώχεια».

Σε ανάλογο πνεύμα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φ. Γεννηματά, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «μετά από 7 μήνες τυχοδιωκτισμών, η κυβέρνηση συμφώνησε για προνομοθέτηση νέων μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ με όρους παράδοσης ηττημένου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδέχτηκε τη νέα περικοπή των συντάξεων και την καταβαράθρωση του αφορολόγητου, χωρίς να πάρει τίποτα για το δημόσιο χρέος, αρκούμενη σε υποσχέσεις (...) Η αβεβαιότητα παραμένει. Ακόμη και μετά τις υποχωρήσεις δεν υπάρχει βεβαιότητα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Κανείς ακόμη δεν γνωρίζει το τι έχει συμφωνηθεί για τη ΔΕΗ και τα Εργασιακά (...) Η συνέχιση της παραμονής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην εξουσία, μόνο αδιέξοδα και καταστροφή μπορεί να προκαλέσει».

Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Το ύψος του λογαριασμού έχει συμφωνηθεί εδώ και καιρό. Είναι τα 3,6 δισ. που ζητούσε το ΔΝΤ από την αρχή. Η διαπραγμάτευση επί της ουσίας έχει κλείσει. Το μόνο που παζάρευε ο κ. Τσίπρας είναι το πότε θα εφαρμοστούν τα μέτρα. Θέλει να εξαντλήσει το χρόνο παραμονής στην εξουσία έως την τελευταία μέρα και να χρεωθεί το κόστος ο επόμενος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ