Σάββατο 8 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Πάλη για Ενέργεια κοινωνικό αγαθό

Να παλέψουν ενάντια στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ και να ανοίξουν αγωνιστικά το δρόμο για ενεργειακό σχεδιασμό με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος, καλεί τους εργαζόμενους η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δυτικής Μακεδονίας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», ξεκάθαρα έχει τοποθετηθεί ενάντια στην πολιτική «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, και με βάση αυτήν τη θέση, διαφώνησε και με το ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Ενα ψήφισμα όπου γίνεται λόγος απλά για «παράλογες απαιτήσεις των δανειστών» και καλείται η κυβέρνηση να «αντισταθεί», την ώρα που η κυβέρνηση αποδέχεται και υπηρετεί τη στρατηγική της «απελευθέρωσης» - ιδιωτικοποίησης της ηλεκτρικής ενέργειας, όπως άλλωστε και η περιφερειακή αρχή που προτείνει να μεταφερθεί στην ΕΔΗΣ το 17% των μετοχών της ΔΕΗ που βρίσκεται στο ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή να γίνει από εκεί το ξεπούλημα.

Με ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση», αναδεικνύει πως η δήλωση του περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη ότι «οι αγώνες μας θα ενισχύσουν τη διαπραγμάτευση...» επιβεβαιώνει την προσπάθεια της Διοίκησης να μετατρέψει τους αγώνες των εργαζομένων σε συγκεντρώσεις στήριξης της κυβέρνησης, ενώ με τη σύσταση συντονιστικού οργάνου, επιχειρείται να επιβληθεί στις ανησυχίες και τους αγώνες των εργαζομένων το περιεχόμενο που θέλει η κυβέρνηση και η περιφερειακή αρχή. Ενα περιεχόμενο μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων της περιοχής.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει: «Eίναι προφανές ότι η στάση μας, οι θέσεις μας, οι στόχοι μας δεν έχουν κοινά σημεία με αυτούς των παρατάξεων της αξιωματικής και ελάσσονος αντιπολίτευσης (η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ούτως ή άλλως συμπολίτευση). Δεν διαγράφονται οι ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τη μικρή ΔΕΗ. Η πρόταση των δύο κομμάτων σήμερα είναι η ιδιωτικοποίηση των πάντων.

Η καταψήφιση του ψηφίσματος από την "Λαϊκή Συσπείρωση" γίνεται από την σκοπιά της πάλης για κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ενέργεια, είτε αυτή ασκείται από τα μεγάλα μονοπώλια, είτε από το κράτος τους, όπως συμβαίνει με τη σημερινή ΔΕΗ που αφήνει τα λαϊκά νοικοκυριά χωρίς ρεύμα για να διασφαλίζει τα δικά της κέρδη και αυτά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Από την σκοπιά της πάλης για Ενέργεια - κοινωνικό αγαθό, μέσα από έναν ενιαίο φορέα Ενέργειας, με κριτήριο παραγωγής, μεταφοράς, διανομής, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και όχι το επιχειρηματικό κέρδος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το αναγκαίο υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας από μόνο του δεν εξασφαλίζει φθηνό ρεύμα για τον λαό (2021-10-26 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την προσπάθεια επιβολής εισιτηρίου στον Ολυμπο (2021-08-31 00:00:00.0)
Οχι στην πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ (2018-04-24 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις των εκλεγμένων του ΚΚΕ (2015-03-20 00:00:00.0)
Πλήρης αντίθεση στην προώθηση των αιολικών πάρκων (2014-04-05 00:00:00.0)
Βαριές οι επιπτώσεις για τις λαϊκές οικογένειες (2010-08-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ