Παρασκευή 14 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Παραμένουν μπροστά Λεπέν και Μακρόν

ΠΑΡΙΣΙ.--

Την πρώτη θέση στην υποψήφια του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν δίνει δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία «Ifop - Fiducial» για τις προεδρικές εκλογές της επόμενης Κυριακής. Συγκεκριμένα η Λεπέν συγκεντρώνει 23,5%, ενώ δεύτερος ακολουθεί ο Εμανουέλ Μακρόν, πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Βαλς - Ολάντ, που ίδρυσε την πολιτική κίνηση «Μπροστά!», επιδιώκοντας συνεργασία με «δεξιές» αλλά και «αριστερές» δυνάμεις, επιβεβαιώνοντας τις διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού και στη Γαλλία. Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Φρανσουά Φιγιόν με 19%, και στην τέταρτη ο Ζαν-Λικ Μελανσόν με 18,5%.

Στο μεταξύ, άγνωστοι επιτέθηκαν τη νύχτα στο κτίριο όπου βρίσκεται η έδρα της προεκλογικής καμπάνιας της Λεπέν στο Παρίσι, προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ αργότερα, με τηλεφώνημα αγνώστου, έγινε ανάληψη της ευθύνης της επίθεσης από την αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Μάχη κατά της ξενοφοβίας».

Τέλος, έντονα σχολιάστηκε η επιλογή του σημερινού προέδρου Φρανσουά Ολάντ, σε προχτεσινή του συνέντευξη στο περιοδικό «Λε Πουά», να αποφύγει να διευκρινίσει ότι θα στηρίξει τον επίσημο υποψήφιο του κόμματός του, Μπενουά Αμόν, με αρκετούς να θεωρούν ότι δεν αποκλείεται και ο ίδιος να εκφράσει ανοιχτά τη στήριξή του στον Μακρόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ