Πέμπτη 20 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το στρατιωτικό πραξικόπημα των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου του 1967:

-- Αύριο, Παρασκευή 21 Απρίλη, διοργανώνει εκδήλωση στο παλιό κτίριο της Ασφάλειας στον Βαρδάρη, όπου κρατήθηκαν και βασανίστηκαν εκατοντάδες κομμουνιστές και άλλοι δημοκράτες αντιδικτατορικοί αγωνιστές. Στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει πορεία από την έδρα της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα καταλήξει στο χώρο της εκδήλωσης.

-- Την Τετάρτη 26 Απρίλη, στις 7 μ.μ., οργανώνει εκδήλωση στο αμφιθέατρο «Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, για την παρουσίαση του βιβλίου «Δικτατορία 1967 - 1974», που επιμελήθηκε το Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή». Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Αττική

-- Την Τετάρτη 26 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών, σε εκδήλωση της ΤΕ Μενιδίου - Φυλής Αττικής του ΚΚΕ, θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Πέμπτη 27 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟ Πειραιά η ΤΕ Μεταφορών της ΚΟ Αττικής παρουσιάζει την έκδοση «Δικτατορία 1967 - 1974». Θα μιλήσει ο Κώστας Σκολαρίκος, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.

Στα Χανιά

Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση την Κυριακή 23 Απρίλη, στις 12 μ., στο Πάρκο Αγίων Αποστόλων. Στην εκδήλωση θα παρουσιασθεί από τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κρήτης και Γραμματέα της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, το χρονικό των συλλήψεων στα Χανιά τη μέρα του πραξικοπήματος. Θα τιμηθούν οι 50 συλληφθέντες αγωνιστές και θα γίνει ιστορική αναφορά της μεταφοράς τους στον τόπο εξορίας της Γυάρου.

Η κεντρική πολιτική ομιλία θα γίνει από τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θα ακολουθήσει μουσικό - θεατρικό αφιέρωμα με τα «Τραγούδια του Αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ