Πέμπτη 20 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Πανηγυρίζουν για τα ματωμένα πλεονάσματα

Eurokinissi

Στην ταχεία ολοκλήρωση των αντιλαϊκών παζαριών για το κλείσιμο της δεύτερης «αξιολόγησης» ποντάρει η κυβέρνηση, προκειμένου με «όπλο» την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και τα στοιχεία που θα πιστοποιούν ανάκαμψη, έστω αναιμική, της καπιταλιστικής κερδοφορίας, να «χρυσώσει» για το λαό το «χάπι» των νέων αντιλαϊκών μέτρων.

Τα κυβερνητικά επιτελεία προπαγανδίζουν ότι με τα σημερινά δεδομένα η υλοποίηση των μέτρων που αφορούν σε μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου ορίου τοποθετείται το 2019. Ωστόσο, είναι προφανές ότι επιχειρούν να εξαπατήσουν, αφού και φέτος αλλά και το 2018, «τρέχουν» μέτρα που προβλέπουν περικοπές στους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους, που απορρέουν από το τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Και σε αυτά, θα έρθουν να προστεθούν όσα συμφωνήσουν και για το 2019.

Ενόψει της αναχώρησής τους για την Ουάσιγκτον, όπου θα συμμετάσχουν στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε χτες με τους Ευ. Τσακαλώτο, Γ. Χουλιαράκη, Δ. Παπαδημητρίου και Εφη Αχτσιόγλου. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης. Ταυτόχρονα, το Μέγαρο Μαξίμου με σημείωμά του χαιρέτισε την αναθεώρηση των προβλέψεων του ΔΝΤ για τα πρωτογενή πλεονάσματα, επικροτώντας την αφαίμαξη του λαού και το σφαγιασμό δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα απ' όπου και η «υπεραπόδοση σχεδόν κατά 7 φορές πάνω απ' τον στόχο του 0,5% στο 3,3%, ή αλλιώς κατά 5,8 δισ. ευρώ πάνω απ' αυτό που προέβλεψε το φθινόπωρο του 2016!». Επιπλέον, επιχαίρει για τη συνέχιση αυτής της πολιτικής και τα επόμενα χρόνια, επικαλούμενο και σαν εγγύηση τη θεσμοθέτηση του αυτόματου κόφτη, ενώ προσπαθεί να εφησυχάσει το λαό για το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων το 2018, αναφωνώντας ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα πρόσθετων μέτρων για το 2018, καθώς το πρόβλημα των διαφορετικών προβλέψεων έχει λυθεί ήδη από το Μάιο του 2016, στα πλαίσια της πρώτης αξιολόγησης, με τη θεσμοθέτηση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής»!!! Αξίζει να σημειώσουμε, πάντως, ότι οι ...επιδόσεις στο ζήτημα των ματωμένων πλεονασμάτων είναι έργο και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων, αφού τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί από το 2012 και μετά έχουν μεγάλο βάθος χρόνου. Σε αυτό το βρώμικο αντιλαϊκό έργο όλα τα αστικά κόμματα έχουν το δικό τους μερίδιο.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, μιλώντας χτες στο «Κόκκινο», υποστήριξε ότι πλέον το σενάριο της ακραίας λιτότητας που έθετε το ΔΝΤ για την αναδιάρθρωση του χρέους έχει αποκλειστεί. «Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί, με πρόφαση διαφωνίες μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών και ΔΝΤ, να σπαταληθεί επιπλέον χρόνος», ανέφερε και δήλωσε αισιόδοξος ότι σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα, αφού, όπως είπε, «έχει γίνει αλλαγή "πίστας" στη διαπραγμάτευση». Η «επικοινωνιακή αντεπίθεση» της κυβέρνησης στηρίζεται και στην περιλάλητη «στροφή στην καθημερινότητα». Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε χτες διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τη «Νέα Αθήνα», που κατά το Μέγαρο Μαξίμου αποσκοπεί στη «βελτίωση της ποιότητας ζωής» και στην «περιβαλλοντική αναβάθμιση» στην πρωτεύουσα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Σ. Φάμελλος, και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης.

Το σχέδιο περιλαμβάνει πέντε αναπλάσεις: Την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου και του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, την ανάπλαση της περιοχής της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου βρίσκεται και το γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» του Παναθηναϊκού, την αναβάθμιση της περιοχής του Βοτανικού στον Ελαιώνα και τη χωροθέτηση και κατασκευή νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Κατά τη διυπουργική σύσκεψη, αποφασίστηκε η επίσπευση των ενεργειών για εκπόνηση των σχετικών μελετών βάσει των οποίων θα καθοριστούν οι τροποποιήσεις στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, καθώς και η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία. Την επόμενη βδομάδα θα συγκροτηθεί επιτελική ομάδα από εκπροσώπους των συναρμόδιων υπουργείων, της Περιφέρειας Αττικής, του δήμου Αθηναίων και του Παναθηναϊκού, που θα συντονίζει και θα παρακολουθεί την εκτέλεση του έργου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ