Πέμπτη 20 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Πιο πιστός οπαδός της «απελευθέρωσης»...

Περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις στο χώρο της Ενέργειας για να δημιουργηθούν «νέες θέσεις εργασίας» αλλά και να «τονωθεί η ανάπτυξη» υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια χτεσινής εκδήλωσης, όπου παρουσίασε την επίσημη ενεργειακή πολιτική του κόμματός του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα συνέδεσε τις ιδιωτικές επενδύσεις με τη «σωτηρία» της ΔΕΗ και των θέσεων εργασίας, ενώ επέμεινε στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ σε ποσοστό 66%, ώστε να «βρεθεί ένα τμήμα των αναγκαίων κεφαλαίων για την αποκατάσταση της ρευστότητας της ΔΕΗ, αλλά και για να γίνουν επενδύσεις που απαιτεί το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει «επανεξέταση της εκπτωτικής πολιτικής και αυστηρή διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών» προς τη ΔΕΗ, υποσχόμενος έτσι άγριο κυνηγητό προς τους οφειλέτες, την ίδια στιγμή που τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ «των συμβάσεων παραχώρησης ή πώλησης με διεθνή διαγωνισμό ορισμένων λιγνιτικών μονάδων και υδροηλεκτρικών εργοστασίων της ΔΕΗ». Παράλληλα σημείωσε ότι η ΔΕΗ «πρέπει να συμμαχήσει με στρατηγικό επενδυτή, που θα τη βοηθήσει να ξεπεράσει μια δύσκολη καμπή, να δυναμώσει και να αναπτυχθεί»...

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εκμετάλλευση των εγχώριων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, σημειώνοντας ότι «επείγει η ολοκλήρωση των διαδικασιών υπογραφής και κύρωσης όλων των σχετικών συμβάσεων, ώστε να προκηρυχθεί νέος γύρος παραχωρήσεων, ειδικά στις θαλάσσιες περιοχές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ