Πέμπτη 20 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τρεις μήνες με αναστολή σε 28χρονο Τούρκο που βρέθηκε σε βραχονησίδα

Ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε χτες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου στον 28χρονο Τούρκο δικηγόρο, που μπήκε την παραμονή του δημοψηφίσματος στην Τουρκία από το Μαρμαρίς, παράνομα στη χώρα μας, για να ταξιδέψει στη συνέχεια στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό ότι ωθήθηκε στην πράξη του από αίτια μη ταπεινά. Ο 28χρονος αποβιβάστηκε από συμπατριώτη του διακινητή στη νησίδα «Νίμος» της Σύμης, την Κυριακή 16 Απρίλη 2017. Υποστήριξε ότι μπήκε παράνομα στην Ελλάδα γιατί, λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Τουρκία, δεν του επιτρέπεται η νόμιμη έξοδος από τη χώρα. Οπως είπε, έχει Σένγκεν βίζα σε ισχύ μέχρι την 23η Απρίλη 2017, και αν έμπαινε νόμιμα στη χώρα θα περνούσε τον διαβατηριακό έλεγχο. Ηθελε, όπως κατέθεσε, να μπει στη χώρα μας πριν λήξει η βίζα του για να ταξιδέψει στην Στοκχόλμη, όπου θα υπέβαλλε αίτηση για άσυλο.

Σημειωτέον, ο 28χρονος δικηγόρος υποστήριξε, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ότι συγκαταλέγεται σε εκείνους σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από την κυβέρνηση Ερντογάν. Ανέφερε επίσης ότι δεν θα τύχει μιας δίκαιης δίκης στην Τουρκία και ότι για το λόγο αυτό αποφάσισε να μπει λαθραία στη χώρα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αν αποβιβαζόταν στη Σύμη, όπως είχε συμφωνήσει με τον διακινητή και όχι στη νησίδα Νίμο, είχε σκοπό να μεταβεί άμεσα στο αστυνομικό τμήμα και να παρουσιάσει τη βίζα που είχε σε ισχύ.

Υποστήριξε, τέλος, ότι με την ιδιότητά του ως δικηγόρος προσπαθούσε να υπερασπιστεί διωκόμενους για τον ίδιο λόγο και ότι η επαπειλούμενη ποινή σε βάρος τους ξεκινά από τα 7,5 έτη και φτάνει έως τα 15, προσθέτοντας ότι τα δικαστήρια επιβάλλουν το μέγιστο της ποινής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ