Τετάρτη 26 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΣΕΑ σήμερα για τα ελληνοτουρκικά

Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου εστιάζοντας στα ελληνοτουρκικά, όπως διαμορφώνεται η κατάσταση μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκία, και την απόρριψη και του 2ου αιτήματος των τουρκικών αρχών για την έκδοση των 3 εκ των 8 Τούρκων αξιωματικών που μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία κατέφυγαν στην Ελλάδα. Η συνεδρίαση θα γίνει και ενόψει της αναμενόμενης συνάντησης, στα μέσα Μάη, Ερντογάν - Τραμπ, όπως και νέων κινήσεων της Αγκυρας στο Αιγαίο.

Π.χ. προχτές, στο ναυάγιο με τους 16 νεκρούς πρόσφυγες στη Λέσβο, η Τουρκία διεκδίκησε για άλλη μια φορά την ευθύνη του συντονισμού της επιχείρησης Ερευνας και Διάσωσης, διοικητικό δικαίωμα που αναγνωρίζεται σε μια χώρα από αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς, εμπεριέχει ωστόσο στοιχεία κυριαρχικού. Επίσης, η Αγκυρα προγραμματίζει αύριο, στις 27 Απρίλη και στις 3 Μάη ασκήσεις Ερευνας και Διάσωσης σε 2 περιοχές στην καρδιά του Αιγαίου, μεταξύ Σκύρου, Λέσβου, Χίου.

Προηγουμένως, χτες, 6 τουρκικά αεροσκάφη, τα 2 οπλισμένα, και 1 ελικόπτερο, προχώρησαν σε 71 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο, ενώ καταγράφηκαν και 4 εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά που σηκώθηκαν για αναχαίτιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ