Τετάρτη 26 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Συνάντηση Μητσοτάκη - Καραμανλή

Με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή συναντήθηκε χτες ο νυν πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο τακτικών επαφών και συναντήσεων που έχουν οι δύο. Ωστόσο, το γεγονός ότι επιλέχτηκε να δημοσιοποιηθεί έχει να κάνει και με όσα λέγονται περί κάποιας διαφοροποίησης της πλευράς Καραμανλή από την αντιπολιτευτική τακτική της ηγεσίας της ΝΔ και διαφορετικές προσεγγίσεις σε ό,τι αφορά τη «σταθερότητα» που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.

Σε κάθε περίπτωση, στη χτεσινή συνάντηση λέγεται ότι συζήτησαν θέματα τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, καθώς και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, στα ελληνοτουρκικά, στο Κυπριακό, αλλά και για τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών.

Εξάλλου, ο Κυρ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε χτες τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή». Αναφερόμενος εκεί, μεταξύ άλλων, στη σχεδιαζόμενη Συνταγματική Αναθεώρηση και τις σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας, είπε ότι «η ΝΔ δεν κρίνει αναγκαία και δεν πρόκειται να συναινέσει στην αλλαγή των άρθρων του Συντάγματος που αφορούν στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας».

Τέλος, την ώρα που ανταγωνίζεται σκληρά με τον ΣΥΡΙΖΑ για να επανακτήσει την εμπιστοσύνη του κεφαλαίου ότι μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντά του, από τη ΝΔ κατηγορούσαν και χτες την κυβέρνηση ότι φτωχοποιεί το λαό, αποσιωπώντας, βέβαια, ότι τέτοια μέτρα έρχονται κατ' απαίτηση του κεφαλαίου, ακριβώς για να αναθερμάνει την οικονομία του και να αυξήσει την κερδοφορία του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ