Πέμπτη 11 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
2ο ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ - ΙΟΝΙΟ
Για μπίζνες σε Μεταφορές, Ενέργεια, Τουρισμό

Με κύριο αντικείμενο τη διακρατική συνεργασία σε διασφάλιση διαύλων διαμετακόμισης, Ενέργεια και Τουρισμό, συνέρχεται σήμερα και αύριο στα Ιωάννινα το 2ο Φόρουμ της Στρατηγικής της ΕΕ για τη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής - Ιονίου (EUSAIR), που συνδιοργανώνουν τα υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης και Εξωτερικών.

Επισήμως, στο διήμερο θα εξεταστούν η πρόοδος και τα επόμενα βήματα υλοποίησης της Στρατηγικής και θα πραγματοποιηθούν θεματικές συζητήσεις που σχετίζονται με τους τέσσερις πυλώνες της Στρατηγικής (Γαλάζια Ανάπτυξη, Μεταφορές - Ενέργεια, Ποιότητα του Περιβάλλοντος και Βιώσιμος Τουρισμός).

Οι οκτώ χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία, Αλβανία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο και Σερβία) που συμμετέχουν στη Μακροπεριφέρεια, εκπροσωπούνται από τους υπουργούς Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και τους υπουργούς με αρμοδιότητα για τα Ταμεία της ΕΕ. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, και ο αν. υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στο περιθώριο του Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί και η Υπουργική Σύνοδος για την Πρωτοβουλία Αδριατικής - Ιονίου υπό την προεδρία Κατρούγκαλου, «πολιτική πρωτοβουλία» που στοχεύει στην «καταγραφή κοινών προβλημάτων των χωρών της περιοχής και στην εξεύρεση κοινών λύσεων για την αντιμετώπισή τους». Το Φόρουμ θα ολοκληρωθεί με την παράδοση της προεδρίας EUSAIR στην Ιταλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ