Πέμπτη 11 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Επιστροφή στην κανονικότητα» η εργασιακή ζούγκλα...

Τα 140 προαπαιτούμενα αποκαλύπτουν το τερατώδες ψέμα της κυβέρνησης ότι με τη διαπραγμάτευση απέτρεψε τάχα τις αντεργατικές απαιτήσεις

  • Μέτρα - φωτιά για τους εργαζόμενους περιέχονται στα προαπαιτούμενα που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση, για την ολοκλήρωση της δεύτερης «αξιολόγησης».
  • Μεταξύ άλλων αντιλαϊκών μέτρων, προβλέπονται η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η επέκταση των μνημονιακών ρυθμίσεων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, η ουσιαστική νομοθέτηση του «λοκ άουτ», η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, το ξήλωμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, μέσω της διευκόλυνσης για να βγαίνει παράνομη.
  • Αυτή η εργασιακή ζούγκλα είναι η περίφημη «επιστροφή στην κανονικότητα», για την οποία μιλάει η κυβέρνηση, κρύβοντας ότι τα παραπάνω μέτρα προωθούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και είναι απαιτήσεις του κεφαλαίου για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
  • ΚΚΕ: «Οι εργαζόμενοι, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της 17ης Μάη, στις άλλες κινητοποιήσεις, με την οργάνωση στους χώρους δουλειάς, χρειάζεται να διατρανώσουν: "Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!"».

ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ