Παρασκευή 19 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Αναβολή εκλογών για τις 25 Ιούνη

ΤΙΡΑΝΑ.--

Μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις και κοινές πιέσεις ΗΠΑ και ΕΕ ο Αλβανός σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός, Εντι Ράμα, και ο Λουλζίμ Μπασά του κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κόμματος φάνηκε να καταλήγουν σε συμβιβαστική φόρμουλα για διεξαγωγή των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, που μετατίθενται κατά πάσα πιθανότητα για τις 25 Ιούνη αντί για την αρχική ημερομηνία της 18ης Ιούνη.

Ο συμβιβασμός σημειώθηκε ενώ από τη Δευτέρα βρίσκεται στα Τίρανα ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Μπράιαν Χόιτ Γι, ενώ πριν είχε βρεθεί ο Γερμανός ευρωβουλευτής - αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ντέιβιντ Μακάλιστερ. Ρόλο στη «μεσολάβηση» φέρεται πως είχε και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αλβανία, Ντόναλντ Λου.

  • Την ανεξέλεγκτη δράση Σαουδαράβων και Τούρκων ισλαμιστών στο Κοσσυφοπέδιο, με στόχο την ισλαμοποίηση του ευρωΝΑΤΟικού προτεκτοράτου καταγράφει μερίδα του γερμανικού Τύπου. Χαρακτηριστικό δημοσίευμα εμφανίζει τον «πόλεμο μεταξύ του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρ. Τ. Ερντογάν και του Κινήματος του Φ. Γκιουλέν έχει μεταφερθεί στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, την Αλβανία, τη Μακεδονία (ΠΓΔΜ) και το Κόσσοβο».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ