Παρασκευή 19 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι συνταξιούχοι άνοιξαν την αυλαία...

Με μια διαδήλωση που ξεκίνησε από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης και έφτασε μέχρι τη Βουλή, κάτω από δυνατή βροχή, καταδίκασαν οι συνταξιούχοι της Αττικής τα νέα μέτρα. Στην κινητοποίηση, που διοργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ και ΠΣΣ Νομικών, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο.

Εξω από τη Βουλή, την πορεία υποδέχτηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ενώ η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με το κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στο απογευματινό συλλαλητήριο, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Νωρίτερα, μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, προανήγγειλε τον νέο γύρο συνταξιουχικών κινητοποιήσεων που ξεκινούν τις επόμενες μέρες.

Την επόμενη βδομάδα θα γίνουν συγκεντρώσεις σε κάθε νομό, ενώ θα ακολουθήσουν τρεις μεγάλες συνταξιουχικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα: Στη Θεσσαλονίκη στις 13 Ιούνη, θα διαδηλώσουν οι συνταξιούχοι της Βόρειας Ελλάδας, στην Αθήνα στις 15 Ιούνη οργανώνεται κινητοποίηση για τους συνταξιούχους της υπόλοιπης χώρας, ενώ συγκέντρωση στην Κρήτη θα γίνει στις 21 Ιούνη για τους συνταξιούχους του νησιού. «Τα μέτρα τους είναι θανατηφόρα. Οι αγώνες μας πρέπει να είναι μαζικοί, αποφασιστικοί», είπε ο Δήμος Κουμπούρης. Την κινητοποίηση άνοιξαν με σύντομους χαιρετισμούς εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων.

Συγκέντρωση συνταξιουχικών σωματείων έγινε το πρωί και στην Πάτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ