Παρασκευή 26 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Βομβιστική επίθεση με νεκρούς

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.--

Τουλάχιστον πέντε νεκρούς άφησε πίσω της η διπλή έκρηξη που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Καμπούνγκ Μελαγιου, στην ανατολική Τζακάρτα, πρωτεύουσα της Ινδονησίας. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε σταθμό λεωφορείων και προκάλεσαν και τον τραυματισμό ακόμα 10 ατόμων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, επιθεωρητή Σέτιο Γουασίστο, εικάζεται ότι πρόκειται για βομβιστικές επιθέσεις και ότι οι δράστες (που θεωρείται ότι είναι οι δύο από τους πέντε νεκρούς) συνδέονται με δίκτυο «παγκόσμιας τρομοκρατικής επίθεσης». Ο ίδιος αξιωματούχος συνέδεσε τις εκρήξεις με την πολύνεκρη επίθεση στο Μάντσεστερ, αλλά και τις πρόσφατες επιθέσεις του «Ισλαμικού Κράτους» στις Φιλιππίνες. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχε γίνει ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, προχτές, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γουιράντο συμμετείχε σε συνάντηση με αντιπροσωπεία της ρωσικής κυβέρνησης, όπου συμφωνήθηκε να βελτιωθεί η διμερής «αντιτρομοκρατική» συνεργασία. Ο Γουιράντο εξήγησε ότι ζητούμενο είναι η ανάπτυξη μιας «περιεκτικής αντίληψης για την άμυνα», ώστε «να αντιμετωπίσουμε νέες απειλές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ