Παρασκευή 26 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΑΥΣΤΡΙΑ
Συμφωνία για τους πρόσφυγες προωθεί η ΕΕ

Τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι, συνάντησε χτες στο Κάιρο ο Αυστριακός καγκελάριος, Κρίστιαν Κερν, σε μια προσπάθεια να προχωρήσει «βήμα βήμα» μια συμφωνία για την παρεμπόδιση των προσφυγικών ροών, ανάλογη με αυτή που έχει συνάψει η Τουρκία με την ΕΕ. Μετά από αυτή τη συμφωνία, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί στη Βόρεια Αφρική.

Η ΕΕ ενδιαφέρεται έντονα να περιορίσει τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές και να τις ελέγχει ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για εργατικό δυναμικό και προωθεί μια τέτοια συμφωνία με την Αίγυπτο. «Το συζητάμε έντονα τους τελευταίους μήνες. Η Αίγυπτος στο παρελθόν έχει συνεισφέρει πολύ στη μείωση της μεταναστευτικής κίνησης από τις ακτές της», είπε ο καγκελάριος και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη έχει «υπερφορτωθεί» με ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων και είναι «υπό κατάρρευση», «γι' αυτό χρειαζόμαστε συμμάχους κοντά στις χώρες καταγωγής των προσφύγων και των μεταναστών».

Επίσης, η Αίγυπτος βρίσκεται σε έντονη διαμάχη με ομάδες του «Ισλαμικού Κράτους». «Αυτός είναι ένας από τους λόγους που θέλουμε μια θετική ανάπτυξη για τη χώρα. Ακόμη, "τρέχουν" οικονομικά προγράμματα από την ΕΕ. Η οικονομική εξυγίανση είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της σταθερότητας και ο Αιγύπτιος Πρόεδρος έχει κάνει απίστευτα πολλά. Η Ευρώπη πρέπει να τον στηρίξει», τόνισε ο Κ. Κερν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ