Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Καλούν το λαό να έχει εθνική αυτοπεποίθηση μπροστά στις διεθνείς εξελίξεις. Εμείς μια αυτοπεποίθηση ξέρουμε, τη λαϊκή αυτοπεποίθηση στην αντίσταση και στην αντεπίθεση. Καλούν τους λαούς να σεβαστούν το δίκαιο των ιμπεριαλιστών. Εμείς καλούμε τον ελληνικό λαό να απειθαρχήσει, να το παραβεί, να αντισταθεί». Με τα λόγια αυτά, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έδωσε το στίγμα του προσκλητηρίου αγώνα, που το ΚΚΕ απευθύνει πλατιά στον ελληνικό λαό, στο λαό του μόχθου, στον άνεργο, στον εργαζόμενο και συνταξιούχο, που στενάζουν κάτω από το βάρος των προβλημάτων, στους νέους, που τα όνειρά τους δε βρίσκουν χώρο να ανασάνουν και πεθαίνουν πριν γεννηθούν. Του προσκλητηρίου προς τον ανυπότακτο λαό της Θεσσαλονίκης, που τίμησε με τη μαζική του παρουσία τη μεγάλη συγκέντρωση του Κόμματος στην πλατεία Αριστοτέλους χτες βράδυ.

Στην αρχή της ομιλίας της, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο μεγάλο τραγικό συμβάν, που συνέβη χτες στις ΗΠΑ. Ολόκληρο το συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας της δημοσιεύεται στις διεθνείς σελίδες στο σχετικό θέμα.

Ενώπιον του λαού της Θεσσαλονίκης, η ΓΓ του ΚΕ του ΚΚΕ κατέθεσε την πρόταση του Κόμματος, την ελπιδοφόρα και μόνη ικανή να οδηγήσει το λαό και τον τόπο στο μέλλον και την κοινωνία που ονειρεύεται και αξίζει. «Την πρόταση ζωής, να ορθώσουμε απέναντι στο ενιαίο μέτωπο της εξουσίας των μονοπωλίων τα κατάλληλα μέσα και όπλα, να κτίσουμε σε γερά θεμέλια το Μέτωπο του λαού, τη μεγάλη λαϊκή κοινωνική και πολιτική συμμαχία κινημάτων, κομμάτων και άλλων αγωνιστικών οργανώσεων.

Ο ιμπεριαλισμός είναι ισχυρός, δεν είναι όμως ανίκητος, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι μια πραγματικότητα, δεν είναι όμως αναλλοίωτη, ανατρέπεται και θα την ανατρέψουμε με αγώνα σε εθνικό επίπεδο και με το διεθνοποιημένο αγώνα», ήταν η ακροτελεύτια αισιόδοξη πεποίθηση της ομιλίας της Αλέκας Παπαρήγα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ