Τρίτη 27 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοκορομαχία μέσα στην μπόχα του συστήματος που υπηρετούν

Αλλη μια δικομματική κοκορομαχία, πάνω στη σαπίλα του συστήματος που από κοινού υπηρετούν, στήθηκε χτες το απόγευμα στη Βουλή, στη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη προς τον υπουργό Αμυνας, Π. Καμμένο, για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του με τον ισοβίτη Eυθ. Γιαννουσάκη, ο οποίος αναμένεται, αύριο, Τετάρτη, να καταθέσει συμπληρωματικά στοιχεία σχετικά με τους χρηματοδότες στην υπόθεση μεταφοράς 2,12 τόνων ηρωίνης με το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Noor-1».

Ο Αδ. Γεωργιάδης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι ο Καμμένος προσπάθησε, μέσω του εφοπλιστή Β. Μαρινάκη, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στην υπόθεση του «Noor-1», να εμπλέξει στην υπόθεση και τον Κυρ. Μητσοτάκη, για να κρατήσει στην εξουσία τον Αλ. Τσίπρα «άλλα 10 χρόνια». Επιτέθηκε, δε, στην κυβέρνηση ότι διατηρεί σχέσεις με άλλα επιχειρηματικά κέντρα, όπως τον Ι. Σαββίδη.

Ο δε Π. Καμμένος έβαλε εναντίον τόσο της ΝΔ, όσο και κατά του Μαρινάκη (για λαθρεμπόριο και εμπόριο ναρκωτικών), συνδέοντάς τον με την οικογένεια Μητσοτάκη (για «κοινωνικές» ή και «επιχειρηματικές σχέσεις»), κατηγορώντας την ότι σπεύδει να παράσχει στον εφοπλιστή «ασυλία». Υποστήριξε ότι η υπόθεση αφορά και την «εθνική ασφάλεια» και ότι δικαιούνταν να συνομιλήσει με τον ισοβίτη για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ώστε να σκαλιστεί παραπέρα η υπόθεση του «Noor-1».

Στο ίδιο μοτίβο, ακολούθησε ανάλογη Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θ. Παπαθεοδώρου για το συγκεκριμένο θέμα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή. Ο Θ. Παπαθεοδώρου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ελέγχεται για τη λειτουργία «παραδικαστικού κυκλώματος» και «παράγκας» που κανονίζει τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης. Ο Στ. Κοντονής υπερασπίστηκε τις κινήσεις και επικοινωνίες της κυβέρνησης ώστε να προχωρήσει η διαλεύκανση της υπόθεσης. Ταυτόχρονα, άφησε αιχμές ενάντια σε «βαποράκια επιχειρηματικών συμφερόντων στο χώρο του Κοινοβουλίου».

Τη δική της πινελιά στο σόου έσπευσε να βάλει και η ναζιστική Χρυσή Αυγή, που στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της Ι. Λαγού προς τον Στ. Κοντονή παρέθεσε και κάποια άλλα ονόματα ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση, διαβάζοντας σημεία μηνυτήριας αναφοράς του ισοβίτη Γιαννουσάκη. Ο Στ. Κοντονής κατηγόρησε τους χρυσαυγίτες ως συκοφάντες και συνηγόρους του ισοβίτη που αναπαράγουν ισχυρισμούς του.

Προηγουμένως, πλήρη κάλυψη στον Π. Καμμένο παρέσχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Η κυβέρνηση είπε και ο κύριος Καμμένος - νομίζω - είπε, όχι νομίζω, είμαι βέβαιος, ότι έκανε αυτό το οποίο θεωρούσε θεσμικά ορθό». Διερωτήθηκε, μάλιστα, αν απαγορεύεται ένας υπουργός να συνομιλεί με έναν κρατούμενο και απάντησε: «Θεσμικά σας λέω ότι δεν απαγορεύεται. Επομένως, δεν υπάρχει νομικό θέμα εδώ (...) Πολιτικά, λοιπόν, σας λέω ότι το μόνο που έκανε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ήταν να παραπέμψει την υπόθεση στον υπουργό Δικαιοσύνης και αυτός στην Εισαγγελία. Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης».

  • Στο μεταξύ, διαβιβάζονται στη Βουλή οι καταγγελίες του έγκλειστου Ευθ. Γιαννουσάκη αλλά και του εφοπλιστή Β. Μαρινάκη. Ο φάκελος, που περιλαμβάνει τόσο τη μηνυτήρια αναφορά του εφοπλιστή όσο και την αναφορά Γιαννουσάκη, αναμένεται να διαβιβαστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή τις επόμενες μέρες, όπως άλλωστε οφείλουν να πράξουν οι εισαγγελικές αρχές όταν στην έρευνα προκύπτει εμπλοκή πολιτικών προσώπων, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Οσο για το σκέλος που αφορά στα μη πολιτικά πρόσωπα, θα συνεχίσει να ερευνάται από τις δικαστικές αρχές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ