Τρίτη 27 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΜΕΝΙΔΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με αγώνα ενάντια στον πραγματικό ένοχο αντιπαλεύουμε την εγκληματικότητα

Από πρόσφατη συγκέντρωση σωματείων και φορέων της περιοχής ενάντια στην εγκληματικότητα
Από πρόσφατη συγκέντρωση σωματείων και φορέων της περιοχής ενάντια στην εγκληματικότητα
Οι εργαζόμενοι μπορούν να οργανώσουν με συλλογικές διαδικασίες μέσα από τα σωματεία και τους φορείς του κινήματος τον αγώνα ενάντια στην εγκληματικότητα, ο οποίος θα έχει διάρκεια και αποτελέσματα μόνο αν στοχεύει στον πραγματικό ένοχο, την καπιταλιστική εκμετάλλευση, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Μενιδίου - Φυλής του ΚΚΕ. Καταγγέλλει τη δράση φασιστικών στοιχείων που δρουν με την ανοχή της κυβέρνησης, αλλά και τη δημοτική αρχή Μενιδίου, που τους έχει δώσει υπόσταση και πεδίο δράσης, και καλεί τους εργαζόμενους, Ελληνες και μετανάστες, όλο το λαό της περιοχής να στείλουν τους φασίστες στην απομόνωση και στο περιθώριο.

Στην ανακοίνωσή της, η ΤΕ του Κόμματος αναφέρει συγκεκριμένα:

«Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε την κίνηση διαφόρων φασιστικών στοιχείων που οργανώνουν επιθέσεις σε τοξικομανείς στα λεωφορεία της γραμμής που συνδέουν το Μενίδι με το Κέντρο της Αθήνας. Ολα αυτά με τη σιωπηλή παρουσία της αστυνομίας και με την ανοχή της κεντρικής κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης.

Η ομάδα αυτή δεν έχει καμία σχέση με τη δίκαιη αγανάκτηση των κατοίκων και των λαϊκών οικογενειών των Αχαρνών για την εγκληματικότητα, αλλά τη χρησιμοποιεί ως άλλοθι για την εγκληματική της δράση. Αφήνει στο απυρόβλητο τα κυκλώματα και τα επιχειρηματικά συμφέροντα και στοχοποιεί άρρωστους τοξικομανείς, όπως και άλλες κοινωνικές ομάδες, για να καλύψει τις πραγματικές αιτίες της εγκληματικότητας και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτήν. Η σύνδεση των φασιστών με το οργανωμένο έγκλημα είναι πια αποδεδειγμένη. Οι φασίστες είναι μέρος του προβλήματος και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν μέρος της λύσης του.

Η διοίκηση του δήμου έχει σοβαρότατες ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώνεται. Τους έδωσε υπόσταση και πεδίο δράσης. Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών (τη Δευτέρα 19/6/2017), εμφανίστηκαν σε ρόλο στημένου κλακαδόρου της δημοτικής αρχής και επιχείρησαν να τραμπουκίσουν τους δημοτικούς συμβούλους του ΚΚΕ αλλά και άλλους εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων, των συλλογών και φορέων της περιοχής, που θέλησαν να τοποθετηθούν στη συνεδρίαση για να προτείνουν μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος, να αναδείξουν τις πραγματικές αιτίες του φαινομένου και τις διαχρονικές ευθύνες της δημοτικής αρχής, της κυβέρνησης και της Περιφέρειας στη γιγάντωση του φαινομένου. Αυτά δεν άντεξαν να ακούσουν οι φασίστες. Οι προσπάθειές τους έπεσαν στο κενό. Το σύνθημά τους "έξω τώρα το ΚΚΕ" πήρε άμεση απάντηση από τους κατοίκους που παρακολουθούσαν το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οσο και αν αυτό ενοχλεί τους φασίστες, τα ταξικά συνδικάτα και το ΚΚΕ έχουν βαθιές ρίζες στις εργατογειτονιές του Μενιδίου, γιατί έχουν πρωτοστατήσει στην οργάνωση του αγώνα για όλα τα λαϊκά προβλήματα, όπως και για το πρόβλημα της εγκληματικότητας.

Οταν οι κομμουνιστές τοποθετήθηκαν καθαρά και δημόσια για την εγκληματικότητα και τις αιτίες που τη γεννούν, ζητώντας μάλιστα συγκεκριμένα μέτρα για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών, οι άλλες παρατάξεις και τα κόμματα - μαζί και οι φασίστες - "σφύριζαν αδιάφορα". Το ΚΚΕ και άλλοι πρωτοπόροι αγωνιστές που συσπειρώνονται γύρω του, αναμετριούνται κάθε μέρα με την εργοδοσία στους χώρους δουλειάς αλλά και στις γειτονιές, παλεύουν με αυτοθυσία για την οργάνωση της πάλης ώστε να απαλλαγεί ο λαός, η εργατική τάξη και η νεολαία απ' όλα τα δεινά που γεννά η καπιταλιστική εκμετάλλευση, να ανοίξει ο δρόμος για τη δική τους εξουσία, την εργατική.

Οι τραμπουκισμοί τους δεν μας τρομάζουν. Το ΚΚΕ στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του έχει μάθει να απαντά όπως αξίζει στις προκλήσεις των φασιστοειδών. Το ίδιο θα κάνει και τώρα. Καλούμε τους εργαζόμενους Ελληνες και μετανάστες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τις γυναίκες, τους νέους των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων να στείλουν τους φασίστες στην απομόνωση και στο περιθώριο. Ο αγώνας ενάντια στην εγκληματικότητα μπορεί να έχει διάρκεια και αποτελέσματα μόνο αν στοχεύει τον πραγματικό ένοχο. Οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες μπορούμε να τον οργανώσουμε με συλλογικές διαδικασίες μέσα από τα σωματεία μας και τους φορείς του λαϊκού κινήματος. Δεν έχουμε ανάγκη ούτε τη δημοτική αρχή που είναι συνένοχη στο πρόβλημα, ούτε και τους φασίστες - φανερούς και συγκαλυμμένους - που έρχονται εκ των υστέρων ως αυτόκλητοι "προστάτες" στις γειτονιές μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ