Τρίτη 27 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο

Μπροστά από την πύλη του στρατηγείου της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας
Μπροστά από την πύλη του στρατηγείου της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας
Φτάνοντας στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, οι χιλιάδες διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα όπως «60 χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία, χούντες, πολέμοι, τρομοκρατία», ανέδειξαν τον πραγματικό χαρακτήρα της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας, καταδίκασαν την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα που προωθούν τη βαθύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Προσεγγίζοντας το κτίριο, οι διαδηλωτές πέταξαν μπαλόνια με μπογιές και στη συνέχεια στάθηκαν πιασμένοι σε αλυσίδες μπροστά στην πύλη του Στρατηγείου που φρουρούνταν από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Στο πέρασμά τους βροντοφώναζαν «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί».

Με τη μαζική τους συμμετοχή στη μεγάλη διαδήλωση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο, εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα από όλη τη χώρα απαίτησαν: Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων. Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών. Οχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ