Τρίτη 4 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Απελευθέρωση συλληφθέντων νέων κομμουνιστών

Οι νέοι Μεξικανοί κομμουνιστές στο Μορέλος μετά την απελευθέρωσή τους την Κυριακή
Οι νέοι Μεξικανοί κομμουνιστές στο Μορέλος μετά την απελευθέρωσή τους την Κυριακή
Την απελευθέρωση των συλληφθέντων - από τις 30 Ιούνη - μελών του ανακοίνωσε την Κυριακή το ΚΚ Μεξικού, ανάμεσά τους και ο Ομάρ Κότα, Πολιτικός Γραμματέας του ΚΣ της Ομοσπονδίας Νέων Κομμουνιστών Μεξικού. Στην ανακοίνωσή τους με τίτλο «Θα νικήσουμε! Χίλιες φορές θα νικήσουμε!», οι Μεξικανοί κομμουνιστές ευχαριστούν όσους εξέφρασαν την άμεση υποστήριξή τους και σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «η αλληλεγγύη είναι η δύναμη των λαών. Χάρη σε εκείνους που την εξέφρασαν. Ακόμα μια φορά αποδεικνύουμε ότι η καλύτερη άμυνά μας είναι η διατήρηση της επίθεσης, της πολιτικής δράσης και του προλεταριακού διεθνισμού». Γίνεται αναφορά στην ΚΝΕ, την Κομμουνιστική Νεολαία Βενεζουέλας, την Κομμουνιστική Νεολαία Γουατεμάλας, τις Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών - Ισπανία και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών, που με ανακοινώσεις τους εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και την απαίτηση να απελευθερωθούν άμεσα, κάτι που συνέβη μετά από 24 ώρες. Οι νέοι κομμουνιστές είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια λαϊκής διαδήλωσης στο κρατίδιο Μορέλος, ενάντια σε πολυεθνική που μολύνει το περιβάλλον.

Στην ανακοίνωση αλληλεγγύης, η ΚΝΕ σημείωνε απαιτώντας την απελευθέρωση των συντρόφων: «Πρόκειται για ακόμη μία απαράδεκτη ενέργεια που στόχο έχει να τρομοκρατήσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα και να χτυπήσει την εμπροσθοφυλακή του, τους κομμουνιστές.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των κρατούμενων συντρόφων μας. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των λαών η πάλη θα την σπάσει!

Να αφεθούν ελεύθεροι τώρα οι νέοι κομμουνιστές από το Μεξικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ