Τετάρτη 12 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ «ΑΣΤΕΡΑ» ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
Προχωρούν σε 24ωρη απεργία στις 19 Ιούλη

Με 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 19 Ιούλη συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα έργα ανακαίνισης του «Αστέρα» Βουλιαγμένης, όπως αποφάσισαν στη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης χτες, κατά τη διάρκεια της καθολικής στάσης εργασίας και της μαζικής συγκέντρωσης στο χώρο του εργοταξίου.

Με την απόφαση αυτή απαντούν στην αδιαλλαξία των υπεργολάβων που έχουν αναλάβει το έργο, οι οποίοι αρνήθηκαν ακόμη και να συναντηθούν με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους, προκειμένου να υπογραφεί εργοταξιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ). Σημειώνεται ότι στη σημερινή συνάντηση ανταποκρίθηκαν μόνο ο «Ακτωρ» και η «DEMCON», γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων.

Στη συγκέντρωση στο εργοτάξιο μίλησε ο Σταύρος Λίτσας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ο οποίος κάλεσε σε συνέχιση των κινητοποιήσεων και συσπείρωση των εργαζομένων στο Συνδικάτο και την Εργοταξιακή Επιτροπή. Παράλληλα, κάλεσε σε έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης στην απεργία στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού στις 20 Ιούλη, σημειώνοντας ότι και οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό υφίστανται την ίδια εκμετάλλευση με τους εργαζόμενους του εργοταξίου στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης, όπου η ανακαίνιση του ξενοδοχείου γίνεται για λογαριασμό μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ