Τετάρτη 12 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΑΑΝ
Νέα κινητοποίηση αποφάσισε η έκτακτη Γενική Συνέλευση

Μαζική ήταν η έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε προχτές η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), με αφορμή τις πολύμηνες καθυστερήσεις του ΕΟΠΥΥ προς τους γονείς για τις θεραπείες των παιδιών τους και τη «σφαγή» που γίνεται στα ΚΕΠΑ.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, προγραμματίζεται νέα κινητοποίηση την Τρίτη 18 Ιούλη, με τα εξής βασικά αιτήματα: Καταβολή εδώ και τώρα όλων των οφειλών του ΕΟΠΥΥ σε γονείς και ασθενείς για τις θεραπείες τους. Κάλυψη 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των θεραπειών που έχουν ανάγκη τα παιδιά με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις. Να σταματήσει η «σφαγή» των ΚΕΠΑ. Κανένας ανάπηρος και χρονίως πάσχοντας χωρίς τα αναγκαία για να ζήσει (επίδομα, σύνταξη αναπηρίας).

«Δεν γίνεται να δουλεύεις μια ζωή, να σακατεύεσαι στην δουλειά για τα κέρδη των αφεντικών και να σε πετάνε στον Καιάδα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλο να δουλεύουμε για χρόνια και να μην μπορούμε να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας τις θεραπείες τους, την εκπαίδευσή τους, την αποκατάστασή τους. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τον 21ο αιώνα, με τέτοια γιγάντια ανάπτυξη της επιστήμης, τα παιδιά μας, οι άνθρωποί μας να κινδυνεύουν να μείνουν βαριά ανάπηροι ή να κινδυνεύει η ζωή τους επειδή εμείς δεν μπορούμε να πληρώνουμε στο εμπορευματοποιημένο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής», είναι μερικά απ' όσα επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια της ΓΣ.

Παράλληλα, εκφράστηκε η αλληλεγγύη στις απεργιακές μάχες της επόμενης περιόδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ