Τετάρτη 12 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κοινό αγωνιστικό κάλεσμα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας

Η ανάγκη σε κάθε τόπο δουλειάς να δυναμώσει η οργάνωση, η αντίσταση, να μπουν όλοι οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι στη μάχη για να μην εφαρμοστεί στην πράξη η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να μην ανοίξει κανένα κατάστημα καμία Κυριακή, τονίστηκε χτες στην κοινή συνέντευξη Τύπου της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων Θεσσαλονίκης, μπροστά στην απεργία του κλάδου την Κυριακή 16 Ιούλη.

Θυμίζουμε ότι στη Θεσσαλονίκη, το κάλεσμα των δύο Συλλόγων για την απεργιακή συγκέντρωση στις 16/7 είναι για τις 8.30 π.μ., στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους.

Με τη χτεσινή τους παρέμβαση, υπογράμμισαν ότι η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν έρχεται από το πουθενά, αποτελεί πλευρά της επίθεσης του μεγάλου κεφαλαίου για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, της επίθεσης που βάζει στο στόχαστρό της και τους αυτοαπασχολούμενους προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων. Απέναντι σε αυτήν την επίθεση, υπογράμμισαν τη σημασία να δοθεί ισχυρό αγωνιστικό μήνυμα με την επιτυχία της απεργίας στις 16 Ιούλη.

«Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαχητικά τις επόμενες μέρες και ώρες», σημείωσε η Γαρυφαλλιά Καλαμαρά, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης,«οργανώνοντας μέσα σε κάθε κατάστημα την κλαδική απεργία την Κυριακή 16 Ιουλίου. Να μην πάει καμία ώρα χαμένη. Καλούμε όλους τους εμποροϋπαλλήλους να κάνουν το βήμα, να μπουν μπροστά στον αγώνα για τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας».

«Να περιφρουρήσουμε με κάθε μέσο την κυριακάτικη αργία σαν "κόρη οφθαλμού". Μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους, οργανώνουμε την πάλη μας για να μην περάσει στην πράξη η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας», σημείωσε ο Δημήτρης Κιουμουσίδης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται δε πως σε ό,τι αφορά τον Επισιτισμό - Τουρισμό, η απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη οργανώνεται από το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) στις 20 Ιούλη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά στο «Electra Palace»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ