Τετάρτη 12 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αύριο η νέα 24ωρη απεργία για την ΣΣΕ

Σε νέα 24ωρη απεργία «κατεβαίνουν», αύριο Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στη Ναυπηγοεπισκευή, συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και τα Παραρτήματά του σε Πειραιά και Σαλαμίνα. Στο πλαίσιο της απεργίας, έχει αποφασιστεί συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη, πορεία στην πλατεία Κοραή και συναυλία.

Διεκδικούν: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για τη Ναυπηγοεπισκευή, με επαναφορά σε ισχύ της τελευταίας υποχρεωτικής ΣΣΕ (όπως ίσχυε ανά ειδικότητα), του 2009 - 2010. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Ανθρώπινα ωράρια, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Μεροκάματα που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργατών, ανάκτηση των απωλειών.

Στην απεργία συμμετέχει και το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Νομού Αττικής και Νήσων, ενώ στο πλευρό των εργαζομένων, αναπτύσσοντας πολύμορφη δράση, βρίσκονται οι Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά, Περάματος, Κορυδαλλού, Νίκαιας - Ρέντη, Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Σαλαμίνας.

Οι εργαζόμενοι έχουν δώσει διορία στην εργοδοσία να υπογράψει ΣΣΕ σύμφωνα με τα αιτήματά τους μέχρι τις 15 Ιούλη. Σε διαφορετική περίπτωση, θα προκηρυχθεί νέα απεργιακή κινητοποίηση το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, ενώ στο ενδιάμεσο διάστημα ο αγώνας θα συνεχίζεται με πολύμορφες δράσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ