Τετάρτη 12 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΝΔΡΑΣ - ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων

Από τη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το δημαρχείο
Από τη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το δημαρχείο
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και σήμερα Τετάρτη, με αποκλεισμούς του δημαρχείου και του εργοταξίου, όπου βρίσκεται και το αμαξοστάσιο του δήμου, αλλά και Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας, αντιδρώντας στις απολύσεις 38 συμβασιούχων και στην προσπάθεια εκφοβισμού τους προκειμένου να καμφθεί ο πολυήμερος αγώνας τους. Παράλληλα, με εξορμήσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης θα κάνουν γνωστό τον αγώνα τους και τα αιτήματά τους, για την ενίσχυση της αλληλεγγύης.

Τις σημερινές κινητοποιήσεις τις αποφάσισαν στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι, μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησής τους έξω από το δημαρχείο, στο πλαίσιο στάσης εργασίας που κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας και Ασπροπύργου. Αρχικά οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της πόλης και μετά με πορεία, στην οποία συμμετείχαν σωματεία και φορείς της περιοχής, κατέληξαν στο δημαρχείο. Στη συγκέντρωση που έγινε εκεί μίλησαν η Ελένη Χόνδρου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας και Ασπροπύργου, ο Χρύσανθος Κυριαζής, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, και εκπρόσωποι του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μάνδρας - Ειδυλλίας.

Με αποφασιστικότητα παρά τις απειλές και την αστυνομική παρέμβαση

Το πρωί είχαν προηγηθεί συνελεύσεις των εργαζομένων του δήμου στο δημαρχείο και στο εργοτάξιο του δήμου, όπου επιβεβαιώθηκε η απόφαση των εργαζομένων, συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, να συνεχίσουν τον αγώνα. Στη συγκέντρωσή τους νωρίτερα στο εργοτάξιο, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μην βγει κανένα απορριμματοφόρο, παρά τις απειλές από τη διοίκηση του δήμου και την αστυνομία, δυνάμεις της οποίας βρίσκονται στο χώρο από το πρωί.

Σύμφωνα με το σωματείο, ο επικεφαλής αξιωματικός δήλωσε προς τους εκπροσώπους του σωματείου ότι έχει εντολή εισαγγελέα να ανοίξει την πύλη του εργοταξίου και ότι θα προχωρήσει σε συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου σε όποιον παρακωλύσει τη διαδικασία. Επίσης ο αξιωματικός ρώτησε τους εργαζόμενους, έναν προς έναν, εάν παρεμποδίζονται προκειμένου να πάνε στη δουλειά, λαμβάνοντας την απάντηση από όλους ότι βρίσκονται στο χώρο επειδή πραγματοποιούν Γενική Συνέλευση αποφασίζοντας τη συνέχιση του αγώνα τους. Επίσης, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, ο αντιδήμαρχος Μάνδρας - Ειδυλλίας παραδέχτηκε ότι η παρουσία της αστυνομίας ήταν αποτέλεσμα δικής του καταγγελίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ