Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
«Απαιτούνται πρωτοβουλίες για ειρήνη, όχι για πόλεμο»

Ανακοίνωση του ΚΚ ΗΠΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που σκότωσαν και τραυμάτισαν χιλιάδες αθώων ανθρώπων την 11η Σεπτεμβρίου είναι εγκλήματα που απαιτείται να καταδικαστούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Καθώς αυτή η ανακοίνωση συντάσσεται, ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών δεν είναι γνωστός, αλλά είναι βέβαιο πως αριθμεί χιλιάδες, πρόκειται έτσι για τη φονικότερη τρομοκρατική επίθεση που έγινε ποτέ», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚ ΗΠΑ.

Αφού εκφράζει συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, συγχαίρει για το κουράγιο τους όσους συμμετείχαν στις σωστικές προσπάθειες και καλεί για δραστηριότητες όπως η αιμοδοσία, και η ανακοίνωση του ΚΚ ΗΠΑ συνεχίζει:

«Πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή εναντίον των στρατιωτικών αντιποίνων πριν οι επιτιθέντες γίνουν γνωστοί και συλληφθούν. Υπάρχουν επικλήσεις για περισσότερες και μεγαλύτερες στρατιωτικές δαπάνες, πιο διεισδυτική παρακολούθηση τόσο εντός της χώρας όσο και διεθνώς, για την περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων. Αθώοι Αραβες, τόσο εντός των ΗΠΑ όσο και διεθνώς και μετανάστες απ' άκρη σ' άκρη των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο ρατσιστικών και ξενοφοβικών επιθέσεων. Καλούμε την κυβέρνηση Μπους, και όλες τις πολιτειακές και τοπικές αρχές, να λάβουν μέτρα για να εγγυηθούν την ασφάλεια όλων. Ο κίνδυνος είναι ο κύκλος της βίας να κλιμακωθεί και να βγει εκτός ελέγχου με περισσότερο θάνατο και καταστροφή.

Η στιγμή απαιτεί ηρεμία, όχι υστερία. Πρωτοβουλίες για ειρήνη, όχι πόλεμο. Δημοκρατία, όχι καταπίεση. Αυτή η κρίση πρέπει να απαντηθεί από μια ενωμένη παγκόσμια κοινότητα όλων των εθνών και λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ