Τρίτη 1 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ»
«Τρέχουν» οι διεργασίες συγκρότησης νέου φορέα

«Τρέχουν» οι διεργασίες στο χώρο της «κεντροαριστεράς», στο φόντο της γενικότερης ανασύνθεσης του αστικού πολιτικού σκηνικού και της διάταξης των δυνάμεων της αστικής διαχείρισης, με στόχο το πώς αποτελεσματικότερα θα υπηρετήσουν την «επόμενη μέρα» του κεφαλαίου, εξασφαλίζοντας τις συνθήκες σταθερότητας που έχει ανάγκη η ανάκαμψη της κερδοφορίας του.

Τα μέλη της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας που θα αναλάβουν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας του προσεχούς φθινοπώρου για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου ενιαίου κόμματος της «κεντροαριστεράς» ανακοίνωσε χτες ο Ν. Αλιβιζάτος, που είχε επιφορτιστεί με τη σχετική ευθύνη, αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών του με τους ενδιαφερόμενους για την ανάδειξη του επικεφαλής.

Η Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας της οποίας προεδρεύει θα διατυπώσει τους κανόνες «που θα εγγυηθούν την ίση μεταχείριση των υποψηφίων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, καθώς και την άψογη διεξαγωγή της ψηφοφορίας εντός του φθινοπώρου», με ευθύνη της Επιτροπής, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου. Οι κανόνες θα δοθούν στη δημοσιότητα την 1η Σεπτέμβρη.

Θυμίζουμε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά έχει ζητήσει απ' τον Ν. Αλιβιζάτο οι κάλπες για την εκλογή του επικεφαλής να στηθούν την 1η του Οκτώβρη. Τη βιασύνη της δεν φαίνεται να συμμερίζεται η ΔΗΜΑΡ, που εκφράζει επιφυλάξεις για τις ...συνοπτικές διαδικασίες που η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προκρίνει ως προς τη συγκρότηση του νέου φορέα και την εκλογή του επικεφαλής του. Απ' την πλευρά της, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αντιτάσσει ότι το κύρος που προσδίδει στη διαδικασία ο Ν. Αλιβιζάτος δεν επιτρέπει δισταγμούς και ότι δεν θα βοηθήσει μια παρατεταμένη εσωτερική προεκλογική περίοδος.

Στο μεταξύ, άγνωστη παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος, με τις φήμες να πυκνώνουν περί σύστασης νέου πολιτικού φορέα και διαρροές όπως ότι στην επόμενη Βουλή δεν θα μπει απλώς ως βουλευτής. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ίδιος εκτιμά ότι το πολιτικό στίγμα που εκπέμπει η ΔΗΣΥ αφήνει περιθώρια στη ΝΔ να εισχωρήσει στον χώρο του «κέντρου», υπηρετώντας μια «υπολανθάνουσα σκέψη» που θέλει να γίνει η ΝΔ «αυτοδύναμη κυβέρνηση» και η ΔΗΣΥ να τα βρίσκει «με τον ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα μιας νέας κεντροαριστεράς», κάτι που τον βρίσκει κάθετα αντίθετο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ