Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι λαθρόχειρες αντικομμουνιστές...

Τη λαθροχειρία χρησιμοποιούν ορισμένοι εργολάβοι του αντικομμουνισμού για να επιτεθούν στο ΚΚΕ, όπως ορισμένοι δήθεν αριστεροί του ΣΥΝ και της ΑΕΚΑ, που εξελίσσονται «βασιλικότεροι του βασιλέως» στην υπεράσπιση της δράσης του ιμπεριαλισμού. «Ούτε κλαίμε ούτε γελάμε», ισχυρίζονται στα διάφορα τηλεοπτικά παράθυρα, ότι, δήθεν, δήλωσε η Αλ. Παπαρήγα για το μακελειό στις ΗΠΑ.

Ποια είναι η αλήθεια; Ρωτήθηκε η Αλ. Παπαρήγα από δημοσιογράφο στη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη το εξής: «Κυρία Παπαρήγα, σας κατηγορούν κάποιοι ότι περίπου χαίρεστε που κτυπήθηκε η Νέα Υόρκη και μόνο που δεν πανηγυρίσατε. Τι έχετε να πείτε γι' αυτό;».

Και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απάντησε ως εξής: «Γιατί δε ρωτάτε εσείς αυτούς που τα λένε, από πού αντλούν αυτά τα επιχειρήματα; Τι να σας πω, εγώ δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιους. Θα ξαναπώ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες δέχτηκαν ένα χτύπημα στην καρδιά τους. Εμείς είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και επιφυλακτικοί για να πούμε ποιος οργάνωσε και κατηύθυνε αυτό το χτύπημα...». Και συνέχισε η Αλ. Παπαρήγα:

«Εμείς ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας: Κινητοποίηση των λαών, όχι απλώς επαγρύπνηση. Να ξέρουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα χρησιμοποιήσουν αυτό το χτύπημα, για να επιτεθούν και να τσακίσουν λαϊκά κινήματα. Και ξέρουμε επίσης πολύ καλά ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι, οι περιφερειακοί χωροφύλακες, επίσης ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μια τέτοια ενέργεια. Επομένως, γιατί να χαιρόμαστε δηλαδή;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ