Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Η πύρινη καταστροφή και οι ελλείψεις στο προσκήνιο

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης που ξεκίνησε στην Πορτογαλία τον Ιούνη με πολλές δεκάδες δασικές πυρκαγιές, με αποτέλεσμα γύρω στα 140.000 εκτάρια δάσους να έχουν ήδη καεί. Η κατάσταση αυτή έφερε στο προσκήνιο τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, αποτέλεσμα, όπως και στη χώρα μας, της χρόνιας υποχρηματοδότησης που έχουν καταδικάσει αυτό τον ζωτικό τομέα οι αστικές κυβερνήσεις διαφόρων παραλλαγών, σαν τις σημερινές «αριστερές» κυβερνήσεις σε Πορτογαλία και Ελλάδα.

Στην Πορτογαλία η κεντρική περιοχή της Κοΐμπρα έχει τεθεί σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», ενώ στο νησί Μαδέρα η πυρκαγιά άφησε πίσω της τρεις νεκρούς, εκατοντάδες εκτοπισμένους και εικόνες βιβλικής καταστροφής. Από τον Ιούνη οι πυρκαγιές έχουν οδηγήσει στο θάνατο 64 ανθρώπους, ενώ πάνω από 200 είναι οι τραυματίες.

Στο μεταξύ, στο φεστιβάλ της «Παναγίας του Ορους» στη νήσο Μαδέρα από την πτώση μιας υπεραιωνόβιας βελανιδιάς βρήκαν το θάνατο 11 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 35, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά που βρέθηκαν με τους γονείς τους στη γιορτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ