Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αντιδράσεις στις θέσεις Τραμπ για τους ρατσιστές

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός ΗΠΑ προκαλούν οι δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή την έξαρση της βίας ρατσιστικών, φασιστικών και ακροδεξιών οργανώσεων λευκών Αμερικανών μετά τα πρόσφατα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια. Χτες, υπαναχώρησε από τις δηλώσεις που έκανε το βράδυ της Δευτέρας, με τις οποίες καταδίκαζε ανοικτά τη φασιστική ρατσιστική οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν, επιρρίπτοντας «ευθύνες και στις δύο πλευρές» για τα βίαια επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ.

Ωστόσο, η αντιφατική στάση του Τραμπ προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και ανάμεσα σε Ρεπουμπλικάνους βουλευτές που τις αποκήρυξαν, επιρρίπτοντας κατηγορηματικά την ευθύνη στους ακροδεξιούς για τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ (που είχαν ως αποτέλεσμα το Σάββατο το φόνο 32χρονης ακτιβίστριας από τις ρόδες αυτοκινήτου ενός 20χρονου ακροδεξιού). Ανάγκασε επιπλέον και τους πρώην Προέδρους Τζ. Μπους (τον πρεσβύτερο) και τον Τζ. Ου. Μπους τον νεότερο να κάνουν έκκληση στους Αμερικανούς προκειμένου να «απορρίψουν το ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και το μίσος σε κάθε τους μορφή».

Οι εξελίξεις αυτές λειτουργούν ως πρόσχημα για την αποχώρηση διευθυντικών στελεχών μονοπωλίων που συμμετέχουν σε συμβούλιο εταιριών και επιχειρηματιών του Τραμπ στο Λευκό Οίκο και το οποίο, αφού κατέρρευσε, διέλυσε χτες βράδυ και τυπικά ο Αμερικανός Πρόεδρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ