Τρίτη 22 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
Θέλουν λύση - «πακέτο» για υπηρεσίες και αγαθά

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Πιέσεις στην ΕΕ ώστε να μη διαχωρίσει τα αγαθά από τις υπηρεσίες στην όποια μελλοντική συμφωνία επιτευχθεί για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, άσκησε ο αρμόδιος Βρετανός υπουργός για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, μία βδομάδα πριν την πραγματοποίηση του επόμενου γύρου διαπραγμάτευσης που έχει οριστεί για τις 28 τρέχοντος μηνός στις Βρυξέλλες.

Ο Ντ. Ντέιβις δήλωσε ότι θέλει τα προϊόντα που βρίσκονται στην αγορά πριν το Brexit να συνεχίσουν να πωλούνται χωρίς επιπρόσθετες απαιτήσεις, εκτιμώντας ότι έτσι θα δοθεί «σε επιχειρήσεις και σε καταναλωτές βεβαιότητα και εμπιστοσύνη». Παρουσίασε ακόμη μερικές νέες προτάσεις για τον συγκεκριμένο τομέα διαπραγμάτευσης, όπως μέτρα για να αποφευχθεί η περιττή αλληλεπικάλυψη των ενεργειών συμμόρφωσης και να διευκολυνθεί η συνεχής εποπτεία των προϊόντων. Μάλιστα, ξαναπρότεινε να γίνουν παράλληλα οι διαπραγματεύσεις περί αποχώρησης και των μελλοντικών σχέσεων μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι είναι «αδύνατον» να διευθετηθούν ορισμένα ζητήματα δίχως να είναι ξεκάθαρο το καθεστώς των μελλοντικών σχέσεων μεταξύ Λονδίνου - Βρυξελλών.

Παράλληλα, άλλοι Βρετανοί αξιωματούχοι κάλεσαν ομολόγους τους στην ΕΕ να αποτρέψουν τη διαρροή στον Τύπο «ευαίσθητων πληροφοριών», που έχουν χαρακτηριστεί ως τέτοιες όχι μόνο πριν αλλά και μετά το Brexit.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ