Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΒREXIT
Ζυμώσεις και παζάρια πριν από τον επόμενο γύρο συνάντησης...

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Η βρετανική κυβέρνηση προωθεί την έναρξη παράλληλων διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και με στόχο μία συμφωνία συνεργασίας πάνω στη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων μεταξύ πολιτών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις άλλες χώρες της Ενωσης, αναφέρει χτεσινό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «Γκάρντιαν» λίγες μέρες μετά το νέο γύρο διαπραγματεύσεων Βρετανών και Ευρωενωσιακών αξιωματούχων, την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Αυγούστου, στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, Βρετανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν πως η πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι, υπαναχώρησε και στο θέμα δικαιοδοσίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, την οποία αρχικά δεν επιθυμούσε. Σε σχετικό έγγραφο του αρμόδιου υπουργού για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, προτείνεται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να μην έχει μεν δικαιοδοσία στους νόμους που θα ψηφίζει το βρετανικό Κοινοβούλιο αλλά σε διαφορές που προκύπτουν μεταξύ ατόμων, οργανισμών, εταιρειών ή κρατών.

Νωρίτερα, σάλο προκάλεσε η αποστολή επιστολών από το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών σε 100 Ευρωπαίους πολίτες που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις οποίες τους προειδοποίησε ότι μπορεί να συλληφθούν και να απελαθούν. Το υπουργείο ανακοίνωσε αργότερα πως επρόκειτο για «λάθος» και πως ξεκίνησε σχετικώς «κατεπείγουσα έρευνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ