Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΕΞ
«Αδιέξοδη» η αμερικανική πολιτική στο Αφγανιστάν

ΜΟΣΧΑ.--

Η νέα πολιτική που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ για το Αφγανιστάν είναι «χωρίς μέλλον» και «αδιέξοδη», δήλωσε χτες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, υποστηρίζοντας ότι η χώρα του «λυπάται που η νέα στρατηγική που ανακοινώθηκε από την Ουάσινγκτον βασίζεται πάνω απ' όλα στις μεθόδους της καταφυγής στη βία».

Σχολιάζοντας κατηγορίες που επανέλαβε και ο Αμερικανός ομόλογός του Ρ. Τίλερσον ότι η Μόσχα εξοπλίζει τους «Ταλιμπάν», ο Λαβρόφ είπε ότι «δεν παρουσιάστηκε καμιά απόδειξη για αυτό» και ισχυρίστηκε ότι οι επαφές με τους «Ταλιμπάν» γίνονται για να υπάρχουν εγγυήσεις για «την ασφάλεια των πολιτών και των θεσμών της Ρωσίας» στο Αφγανιστάν, αλλά και για να τους «καλεί για διάλογο με την κυβέρνηση» της Καμπούλ.

Στο μεταξύ, η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Μαρία Ζακχάροβα, ξεκαθάρισε ότι η Μόσχα «επιθυμεί να συνεχίσει να στηρίζει την Καμπούλ στην εκπαίδευση και τον εφοδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων ως βασικό εγγυητή της ασφάλειας στο Αφγανιστάν, όπως και στην ανάπτυξη της διαδικασίας εθνικής συμφιλίωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ